De små ting, man ikke altid forstår i campingvogne

Igen i år valgte vi at tage på Ferie for alle-messe i Herning sidst i februar. Selvom vi selv lige havde skiftet campingvognen, er det altid spændende at gå rundt og blive inspireret. På godt og ondt.

En af de første indretninger vi studsede over, var en, hvor man skulle op gennem siddegruppen, for at komme i seng! Det havde vi dog aldrig set før! Man skal jo tit forbi siddegruppen, men her skulle man altså op gennem den. Sengen var rigtig høj – også højere end i vores Caravelair, hvor den er meget høj. Det gav til gengæld et godt stuverum under sengen. (se første billede)

I vores familie er det således, at Helle gør vognen ren inde og Søren ordner det ude (inkl. at tømme toilettet ? )

Og når man har gjort vognen ren flere gange, så finder man også alle de steder, hvor det måske godt kunne have været lavet lidt anderledes, så rengøringen blev lettere.

Helle kigger derfor tit ind på toiletterne for at se, hvordan de ser ud. Vores nye vogn har bænk-toilet – det gør at der ingen kringelkroge er bag toilettet. Kringelkroge, der bliver fyldt med hundehår og støv og som vi kalder skidtsamlere. Tidligere har vi haft fritstående drejetoilet – og hold da op, det kunne være en kamp at få hånden om for at få fjernet alt bag det.

Desmting helle 130319 02Bænk-toilet. Ingen kringelkroge bag ved.

Desmting helle 130319 03Det her er vist topscoreren for smalle rum bag toilettet. At få blyanten derned var let nok – at få den op var vanskeligt.

Et andet sted, hvor der ofte samler sig snavs, er der, hvor døren mellem soveafdelingen og opholdsafdelingen bliver gemt væk. Her så vi mange løsninger på det problem og nogle af dem var absolut mere rengøringsvenlige end andre. For os er det perfekt, hvis rummet er så bredt, at der kan komme en lille kost eller støvsugerrør der ind. Men mange steder så vi smalle og måske endda dybe rum. Og egentlig kunne de for vores skyld bare spare den skydedør/gardin/foldedør væk – vi bruger den nemlig aldrig 😀

Desmting helle 130319 04Her er et pænt bredt og ikke så dybt rum, som det er til at gøre rent.

Desmting helle 130319 05Her er krummerne allerede flyttet ind…

Desmting helle 130319 06Det her rum er både smalt OG meget dybt. Faktisk ligger der en bog på størrelse med ’Turen går til’ i bunden af det…

Et andet sted, som tit samler skidt, er området ved døren. Stor var vores glæde derfor, da vi kunne konstatere, at langt de fleste vogne i dag, har fået styr på området ved døren. Altså bare ikke lige vores nye vogn. Her er vi udfordret på flere måder i området omkring døren: For det første, går det brune dørtrin ikke helt ud til køkkenskabet/siddegruppen, hvorfor der skabes et meget smalt stykke gulv mellem dem. For det andet har man sat netdøren op et par cm fra køkkenskab/siddegruppe, hvilket giver yderligere en skidtsamler-krog. Og for det 3., så er den en smal vandret liste, der sidder lidt lavere end dørtrinnet og netdøren, hvor grus og snavs vil lægge sig…

Desmting helle 130319 07Pæn løsning. Ingen underlige små kroge, hvor skidtet kan samle sig.

Desmting helle 130319 08Jamen altså – her er helt klart plads til forbedringer…

På turen rundt var der også andre ting, som faldt os i øjnene. Små detaljer, som man godt kan trække på skuldrene over, men som kunne have været lavet på en lidt anden og mere smart måde. Uden de store problemer. Her bed vi især mærke i placeringen af afbrydere og manglende stikkontakter. Afbrydere, placeret midt på en seng, er i vores øjne ikke særlig pænt. Vi så det udført flere steder og langt de fleste steder kunne man have flyttet dem en smule til en af siderne og derved have skjult dem bedre.

Vi så også vogne, hvor der ikke var stikkontakter eller USB-udtag ved hovedgærdet ved sengene. Det er i vores øjne et must, da rigtig mange bruger telefonen til vækkeur og lader den op om natten.

Desmting helle 130319 09Sådan – så er der styr på stikkontakter, kontakter mm.

Desmting helle 130319 10Bare et eksempel på en kontakt midt på sengesiden

I en enkelt af vognene undrede vi os over en lem i gulvet midt inde i vognen. Da vi fik kigget derned, fandt vi friskvandstanken! Eller pumpen til den, for tanken hang inde under vognen og den kunne man kun komme til udefra. Fordelen ved denne placering er helt klart, at det jo altid handler om at få det tunge ned – så langt ned som muligt. Og en fyldt vandtank er hurtig mange kilo. Alligevel tænker vi, at det også er upraktisk med den placering – hvis der skal arbejdes med pumpen eller tanken skal gøres ren, så foregår det lige midt på gulvet.

Desmting helle 130319 11Vandtank med pumpe

Desmting helle 130319 12Rigtig ærgerligt at ’brædderne’ i gulvet ikke lige passer mellem lem og gulv. Og nej, vi har forsøgt at dreje lemmen uden held…

Vi tænker vi kommer igen næste år – så må vi se om vi kan finde flere pudsige ting. En ting er i hvert fald sikkert: det er altid godt at blive inspireret – både med hensyn til udstyr, men også med campingvogne og destinationer.

Læs også om spændene ture på Helle og Sørens hjemmeside

 

Prøv også at læse disse indlæg