Den ultimative frihed på hjul

af Bjarne Søby
Med en autocamper er man frit stillet til hurtige afstikkere ud i naturen og til andre oplevelser undervejs på ferien.

Drømmen handler om frihed. Den handler om den fleksible vej til oplevelser, familiehygge og afstresning. Autocamperen giver mulighed for det hele og en hel del mere. Og så er drømmen endda ikke så uopnåelig, som mange tror, mener formanden for Camping Branchen, Lisbeth Rasmussen

– Ganske vist koster en ny autocamper fra omkring en halv mio. kroner, men i forhold til for eksempel et sommerhus er autocamperen multifunktionel. Man får altså en række funktioner ud over et rullende feriehus, siger hun og fortsætter:

– Autocamperforhandlerne blandt vores medlemmer udtrykker tilfredshed med salget i år. Og det er måske overraskende, tiderne taget i betragtning. Men det er der flere årsager til.

Ifølge formanden fravælger mange familier i dag at investere i sommerhus. En ting er det usikre marked. Noget andet er de mange forpligtelser og løbende udgifter, der følger med investeringen. Haven skal passes, huset males og vedligeholdes. Man bliver bundet af sit sommerhus på mange leder.

– Med en autocamper er man ikke bundet, tværtimod, siger Lisbeth Rasmussen og fortsætter:

– Man får jo den ultimative frihed på hjul uden et utal af forpligtelser. Ferie i en autocamper er vel den mest fleksible ferie, man kan opleve, om man er to eller en stor familie. Man kan uden problemer lave spontane afstikkere efter vind og vejr samt ikke mindst spændende oplevelser for alle.

– Vi har de senere år set mange ældre par, der tidligere har været aktive sejlere, sælge deres båd til fordel for en autocamper. Nu skal Europa opleves fra landsiden. Og det er netop nu, at ”det grå guld” stikker snuden sydover til varmere himmelstrøg, siger Lisbeth Rasmussen.

Formanden peger også på et helt andet voksende segment for autocamperne. Det fleksible arbejdsmarked med stigende ledighed gør, at man søger derhen, hvor arbejdet er. Her kan autocamperen gøre fyldest som den mobile lejlighed, så farmand roligt kan tage på arbejde i den anden ende af landet uden at tænke på overnatningsmuligheder, mens familien bliver i trygge rammer.

Også mange rejsende konsulenter og deres virksomheder ser fordelene. Med en autocamper er hotelværelset og kontoret nemlig altid med på farten.

– I det hele taget ser vi, at mange familier investerer i en autocamper som familiens anden bil, der kan bruges til familiebesøg, fredagens storkøb samt til at hente og bringe ungerne med deres kammerater, siger formanden.

– Og man behøver jo ikke at investere i den absolut sidste model. Netop nu står der en del årgangsmodeller ude hos forhandlerne, som fås til fornuftige priser. Og selvfølgelig kan man også finde et godt brugtvognstilbud, siger hun.

Links:
Relevante Link(s) : Camping Branchen

Prøv også at læse disse indlæg