Det mest omfattende program fra Isabella

af Bjarne / Pressemeddelelse
Active Image
Den danske forteltfabrik tager konsekvensen af campisternes ønsker om flere individuelle løsninger med 18 forteltmodeller i 2008

De senere års stærkt stigende interesse for campinglivet har også betydet, at mange nye campister ønsker udstyr som matcher deres forventninger til campinglivet. Denne trend afspejler sig i det program, som Europas største specialfabrik for fortelte, Isabella i Danmark, sender på markedet til sæsonen 2008.

Med ikke mindre end 18 forskellige forteltmodeller, flere solsejlsvarianter og et hav af udstyr er det fabrikkens mest varierede program nogensinde. Det er ingen overdrivelse, at der er fortelte til stort set ethvert formål og masser af ekstraudstyr, så campisterne kan udforme deres forteltområde efter præcis det behov man har.

Generelt er trenden, at campisterne – ikke alene børnefamilierne – gerne vil have mere plads i forteltet. Men interessen for maksimale udluftningsmuligheder, hvori indgår myggenetsløsninger, er også meget stor hos campisterne. Det skal – ikke at forglemme – være elegante og effektive løsninger.

Image
Isabella Ambassador

Desuden har mange fået øjnene op for, at letvægts teltstænger som f.eks. Carbon X betyder, at campingmateriellet vejer mindre, og forteltet er lidt lettere at stille op.

Efterspørgslen på ekstraudstyr er også steget støt de senere år. Det gælder bl.a. udbygninger, som med en indbygget sovekabine kan fungere som et aflukkeligt børneværelse eller gæsteværelse. Eller et pulterrum, hvor udstyr og andet kan stuves af vejen. Andet populært ekstraudstyr er forskellige solsejlsvarianter, markiser, læsejl, tagrender, lampeskærme og hynder i matchende farver til forteltet.

Image
Isabella Forum

Årets forteltprogram er inddelt i seks kategorier, som både rummer spændende nyheder og gode klassikere, som har bevist deres værd gennem mange år.

I den helt store gruppe findes tre kendte modeller. Vision, Forum og Penta. Det er markedets største, og indenfor hver deres kategori er de avancerede og har en meget høj brugsværdi.

Gruppen af fortelte med tre meters dybde er nogle af markedets mest efterspurgte, hvilket relaterer sig til, at campisterne generelt gerne vil have mere plads i forteltet. I denne klasse findes Commodore Royal, som har fået nye klassiske lynlåse samt årets største nyhed fra Isabella-fabrikken. Det er Opus 300, som udmærker sig ved et meget moderne design med store vinduesarealer i fronten og gavle med elegant indbyggede og oplykkelige myggenetsvinduer.

Image
Isabella Opus 300

Opus 300 har et bemærkelsesværdigt lyst og venligt indemiljø. Både på grund af de lyse tekstiler og det store lysindfald. Modellen blev i sommeren 2007 testet på forskellige europæiske campingpladser. Her tiltrak den sig i sjælden grad opmærksomhed for sit lyse indemiljø, som blev rost til skyerne alle steder. Ret usædvanligt har fabrikken allerede modtaget en række forudbestillinger på Opus 300, som kommer på markedet i efteråret 2007.

Image
Isabella Penta

Klassen af fortelte med en dybde på 2,5 meter omfatter Ambassador, Mistral og tre forskellige udgaver af Capri Lux. Blandt nyhederne her kan nævne, at Ambassador ligesom storebror Commodore Royal har fået de klassiske lynlåse, som gør det noget nemmere at lyne frontstykkerne af og på. Den lette Capri Lux kommer i tre nye farvevarianter, nemlig Blue, Burgundy og Green.

Og i kategorien rejsefortelte kan der vælges mellem Magnum og Minor. Sidstnævnte er blevet redesignet med et større vindue i fronten, hvilket sammen med de store sidevinduer giver en meget lys udestue.

Image
Isabella Vision

I gruppen af Universal-fortelte, som kan bruges stort set hele året, er der tre størrelser, nemlig bredderne på 420, 360 og 300 cm. Endelig er der for vintercampisterne valget mellem luksusforteltet Universal 240 og den mere økonomiske Snowboy.

På udstyrssiden tiltrækker solteltet Zenith Lux, som er en mellemting mellem et solsejl og et fortelt, fortsat stor interesse. Mange rejsecampister har fået øjnene op for, at det under sydlige og varmere himmelstrøg faktisk er god hurtig og nem løsning med solsejl om dagen og fortelt om aftenen og natten.

Blandt de mere traditionelle solsejl og læsejl er udvalget stort. Dertil kommer en lang række udstyrsting, som kan gøre campinglivet mere behageligt eller lette arbejdet med at stille forteltet korrekt op.

Prøv også at læse disse indlæg