En, to, mange…

af Lars & Karin Sundorf Vinge
Vores lille Polske plastickasse, en Safari N26 fra 1983

Hvem kender ikke dilemaet, man vil gerne flere ting men af og til må man vælge, det kan også gælde campinglivet. Vi har taget et valg, selv om vi ligger fast, så vil vi også gerne have muligheden for at kunne spænde sommerhuset på krogen og drage ud i verden.

Vi startede med at have et telt ved siden af campingvognen, og det var vi rigtig glade for, og gav os flere dejlige ture som vi husker tilbage på med glæde, men med telt, børn og rigtig meget bagage, så blev det uanset en tur med trailer bagefter, vi snakkede længe om det, og nåede til sidst frem til konklusionen, at det måske var noget nemmere for os med en Combi-camp, om det var den ene eller den anden trailer var jo hip som haps, og den løsning har vi været meget glade for.

Vores trailer med campingudstyrVores trailer med campingudstyr

Tiden gik, og vi var kun os to, og pludselig en dag faldt vi pladask for en ældre Polsk Plastickasse, vi fik solgt combi campen og fik købt vores lille Polske plastickasse, en Safari N26 fra 1983 – som man siger på Jysk – det var et ægte håndværker tilbud.

Og det må man sige, at der er faktisk rigtig mange efterhånden der har 2 vogne, og vi kan kun sige, vi nyder det i fulde drag, vidst er vores lille Polske plastickasse som for øvrigt hedder ”Luxustøsen”, ikke ligefrem noget særligt, men vi er glade for hende, efter en lille ombygning, passer hun perfekt til vores brug, hun er nem og komme rundt med, der er altid plads til en lille Safari.

I 2010 havde vi vores første tur lidt uden for Danmark, turen gik til Tyskland, og selv om vi var afsted i 2½ uge, så var der ikke noget vi savnede. Specielt da vi ankom til den første plads var vi glade for ikke og have en ret stor vogn, for der var godt nok ikke meget plads.

Vognen er også grundt sin størrelse nem og kører med, og man skal af til lige huske at man har noget på krogen.

Luxustøsen med en Shadow påLuxustøsen med en Shadow på

Alt afhængig af temperament kan man jo også let finde en lidt større vogn som nr. 2, hvis der er behov for lidt mere plads, der er masser af fine ældre vogne til salg. Ofte er det i sommerperioden man er afsted, og når vejret er godt, er det ikke så bydende nødvendig med den ekstra plads. Vi har til vores lille safari både fortelt (det vil sige det er fortelt med safari når det kommer på), og så har vi også en 3 meter shadow, som er rigtig fin når vejret er godt.

Vores fortelt til LuxustøsenVores fortelt til Luxustøsen

Denne måde giver en utrolig frihed, især fordi vi gerne vil afsted så tit som muligt, så er vi også så tilpas dovne så vi gider ikke ræse afsted fredag eftermiddag og pakke ned igen søndag, derfor har vi valgt og ligge fast, men med Luxustøsen hjemme i indkørslen, kan vi bare tage en rask beslutning og spænde for.

Hvert år i Kr. Himmelfarts ferien deltager vi i Tossetræffet, og her nyder vi også og kan spænde Luxustøsen for, og drage afsted, uden og skal til at pakke den store vogn ned. Vi vil nødig undvære denne mulighed og det kan sagtens lade sig gøre for beløb som ikke ruinere nogen, mange gange kan man måske også lige bruge noget af det som man har fornyet i den anden vogn.

Og blot fordi det er en ældre vogn, så behøver det ikke være det samme som og være bombet tilbage til stenalderen, vi har fx lavet siddegruppen om til en mere permanent seng, så den er bedre og sove i, og selv om vognen ikke har toilet, så har vi en porta potti, som fint kan stå i slusen mellem busteltet og vognen, og i vognen er der et lille køleskab, og klædeskab, så vi har alt hvad vi skal bruge.

Links:
Relevante Link(s) : www.sundorf.dk( Lars og Karins hjemmeside)

Prøv også at læse disse indlæg