Tilgængelighed for alle kunne i dette tilfælde omskrives til ‘Camping for alle’. For Feriepark Langeland har gjort en usædvanlig stor indsats for at alle – uanset om man er handicappet eller ej – skal have en god campingoplevelse på campingpladsen.
Feriepark Langeland – eller Emmerbølle Strand Camping, som den også kaldes – er som den første campingplads i Danmark blevet tildelt tilgængelighedsmærke for alle 7 handicapgrupper indenfor 16 aktivitetsområder. Det er mere end flot, og kommer alle campingpladsens gæster til gode.
De 7 handicapgrupper er:
-
kørestolsbrugere
-
gang-, arm- og håndhandicappede
-
synshandicappede
-
hørehandicappede
-
astmatikere og allergikere
-
udviklingshandicappede
-
alle med læsevanskeligheder
Aktivitetsområderne er bl.a. toilet- og badefaciliteter, køkken, butik, restaurant, reception, pool, hytter, telte, børnehave m.fl..
Allerede ved indgangen vil bevægelseshæmmede føle sig velkomne ved synet af rampen på til receptionen
Ud over at tilgængeligheden på campingpladsen selvfølgelig kommer handicappede og deres hjælpere til gavn, så kan f.eks. familier med små børn også nyde godt af dette. Man kan komme til med barnevogne overalt, og ingen steder er der nødvendigt at kæmpe sig gennem perlegrus eller op og ned af trapper.
Der er ramper ved lav stigningsprocent ved alle niveauforskelle
Der er fast underlag på næsten alle stier og veje – enten ved flisebelægning, asfalt eller hårdt stampet jord/grus
Selv ved bomme for at stoppe cyklister o.l. er der gjort plads til kørestole
Selvom der er niveauforskelle flere steder på campingpladsen, så er det muligt komme frem med kørestol, gangstativ eller barnevogn på hele campingpladsen. Stier og veje er enten belagt med fliser eller asfalt, eller med hårdt stampet jord/grus. Desuden er der anlagt ramper, udjævninger og dørtrinskiler overalt hvor det er påkrævet.
Rampe ved den ene servicebygning
Også rampe ind til butikken
Og i butikken er der også plads til at få en kørestol rundt
Også når det gælder adgang til stranden, er der tænkt på bevægelseshæmmede. Campingpladsen har to ‘terræn- og vandgående’ kørestole, som det er gratis at benytte. Disse kørestole bliver opbevaret på parkeringspladsen ved stranden – lige ved siden af de store p-pladser forbeholdt handicapbiler. Der er fast underlag hen over sandet og en stor rampe gør, at man kan køre kørestolen helt ud i vandet.
Terræn- og vandgående kørestol kan lånes på campingpladsen
Kørestolene opbevares i den lille garage lige ved siden af handicapparkeringen
Der er fast underlag helt ud til vandet
Adgang til vandet sker via en lang rampe
Ferieparken har to handicapbadeværelser med sæde i brusekabinen, håndgreb og armstøtter ved toilettet. I begge badeværelser er der god plads til både kørestol og evt. hjælpemidler.
Der er fast underlag ved alle servicebygninger
Bade- og toiletrum til handicappede
Desuden er der toilet med plads til kørestol i forbindelse med grill- og barområdet.
Der er god plads til kørestole ved restauranten og ved underholdningsområdet
Også når det gælder udlejning af hytter og telte, er der tænkt på handicappede. Campingpladsen har indrettet flere hytter hvor det er muligt at bevæge sig rundt med en kørestol. Hytterne er 25 kvm med stort køkken alrum og stort badeværelse. I brusekabinen er der sæde og håndtag og ved toilettet armstøtter. Dørene i hytten er ekstra brede og uden dørtrin, ligesom der op til terrassen er en rampe i stedet for trapper. Ellers er hytterne udstyret som alle andre hytter – nemlig med fuldt udstyret køkken med køleskab, komfur, ovn og opvaskemaskine. Hytterne har 6 sovepladser, 2 på en hems og 2 i et separat soveværelse i stueetagen samt en sovesofa i køkkenalrum. Der tillades maks. 4 voksne og hytten er kun egnet til én kørestolsbruger.
Der er flere handicapvenlige hytter på campingpladsen. Bemærk rampen op til terrassen
Det er også muligt at opleve ægte teltferie på trods af evt. handicap. På campingpladsen kan man leje et fuldt udstyret familietelt, der er egnet for kørestolsbrugere og bevægelseshæmmede. Det er 22 m2 med fem faste senge. Gulvet er fast således man undgår fugt og mudder i regnvejrsperioder. Der er indlagt el, vand og afløb. Teltet har en lille køkkenafdeling med kogeblus, køleskab, køkkengrej og service. Der er også et lille TV. Adgangsvejene til teltet er belagt med fliser, så det er let at køre til.
Familietelt med fast underlag og flisebelagt sti hen til indgangen
At Feriepark Langeland har gjort så meget for at også handicappede skal føle sig velkomne på campingpladsen skyldes ikke krav fra offentlig side, og ej heller giver det campingpladsen flere (officielle) stjerner. Det har været en meget dyr opgave fra campingpladsens side, og det har kun kunne lade sig gøre fordi tilgængelighed har været indtænkt i en langsigtet planlægning i forbindelse med en længere renovering af campingpladsen.
Også det store poolområde kan benyttes af handicappede
Her er der også ramper
Og masser af plads til at manøvrere en kørestol rundt på
Vi synes det er flot at Feriepark Langeland har taget konceptet ‘Tilgængelighed for alle’ til sig, og håber at deres entusiasme vil inspirere andre campingpladser til også at tage konceptet til sig.
Links: | |
Relevante Link(s) : | Feriepark Langeland |