Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Gode råd til førstegangskøbere af campingvogn

Frstegangskbere presse 190417 01

Campingferie bliver mere og mere populært i Danmark, og det er blandt alle aldersgrupper. Men især børnefamilierne er igen ved at opdage de mange fordele ved campinglivet. Bo Damsgaard fra Damsgaards Caravancenter i Silkeborg, vil gerne give et par gode råd med på vejen til førstegangskøberne.

Køb brugt

Det kan være en rigtig god idé at købe brugt første gang man køber campingvogn. Der findes rigtigt mange gode brugte campingvogne i prissegmentet kr. 30 – 70.000,-. Der er flere fordele ved at købe brugt, men de vigtigste, ifølge Bo Damsgaard, er:

• Prisen – den er lavere end ved køb af fabriksny vogn. Typisk sparer man et sted imellem kr. 100 – 200.000,- ved at købe brugt. Samtidigt falder den brugte vogns værdi ikke nær så hurtigt som en ny campingvogns værdi. Det er en stor fordel, hvis man finder ud af at camping måske ikke er drømme ferieformen alligevel, eller ens behov ændrer sig.

Annonce (læs mere efter annoncen)

• Ekstraudstyr – Sådan noget som fortelt, markise, mover, aircondition m.m. er udstyr der koster en del penge at anskaffe sig. Ved at købe brugt, er det ofte med i prisen.

Det er vigtigt at finde en campingvogn hvor indretningen passer til familien. I det store hele er der tre forskellige indretninger. Der er køjevogne med og uden fast dobbeltseng, dobbeltsengsvogne med både fritstående seng og fransk seng (seng op ad væggen), og til sidst enkeltsengsvogne. Her er det vigtigt at kigge på hvad familiens behov er nu og i den nærmeste fremtid. Bo nævner her et par ting man skal være opmærksom på:

• Ønsker man at bruge campingvognens siddegruppe meget, er det vigtigt at denne kan rumme hele familien
• Skal alle have en fast seng, eller kan nogle familiemedlemmer sove i opredningen i siddegruppen?
• Alder og helbrede på familiemedlemmer skal også tages i betragtning.

Frstegangskbere presse 190417 02Der er flere forskellige sengetyper. Her ses en såkaldt fransk seng, hvor sengen er placeret op ad væggen.

Frstegangskbere presse 190417 03Her er det en campingvogn med enkeltsenge

Heldigvis er campingforhandlerne gode til at rådgive på dette område.

Frstegangskbere presse 190417 04Teamet hos Damsgaards Caravancenter står klar med professionel rådgivning

Kørekort og vægt

Når man anskaffer sig campingvogn er der også ting man skal være opmærksom på, bl.a. om man har det rigtige kørekort, eller om man skal til at anskaffe sig trailer kørekort. Det er nemlig sådan, at har du et almindeligt kørekort må vægten på det samlede træk ikke overstige 3.500 kg.. Sker dette, skal man til at anskaffe sig trailer kørekort. Man skal også være klar over, at totalvægten af campingvognen ikke må overstige det der er tilladt for bilen at trække.

Informationer om vægt kan ses på henholdsvis bilens og campingvognens registreringsattest.

Køb hos forhandler eller privat

Ofte kan det være fristende at købe privat. Naboen har lige et godt tilbud, eller man har set et godt tilbud på nettet. Desværre er det ofte sådan, at gode tilbud ofte også er for gode til at være sande. Og det kan i værste fald koste ferien. Når man køber privat er der nemlig ingen regler eller garantier. Det betyder, at har campingvognen en skjult skade eller fugt, er der som regel ingenting at gøre, andet end at selv betale for at få det udbedret.

Frstegangskbere presse 190417 05Der er mange flotte brugte campingvogne på markedet i alle prislejer. Her er det en Hymer Nova S 545 fra 2008.

Til gengæld når du handler hos en forhandler som Damsgaards Caravancenter, er der foretaget fugt- og gastest på vognen, den er gennemgået for alvorlige skader og der ydes endda garanti. Og så er handlen selvfølgelig omfattet af købelovens bestemmelser. Når du handler med en forhandler, er du meget bedre stillet hvis der efterfølgende skulle være problemer med campingvognen.

Frstegangskbere presse 190417 06Indretningen er vigtig, derfor er det godt med god rådgivning

Det vigtigste råd Bo Damsgaard har er dog

-Gå ind i campingvognen, mærk efter hvordan det føles. Føles det rigtigt, så er der en rigtig god chance for, at det er familiens nye campingvogn.

Se mere på Silkeborgcamping.dk

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg