Gratis lygtekontrol hos FDM test og bilsyn

af Ann Karina / Pressemeddelelse
Lygteapparat

Bilens lygter er afgørende for trafiksikkerheden, men det kan være svært selv at tjekke, om lygterne lyser, som de skal. Derfor inviterer FDM test og bilsyn til gratis lygtekontrol torsdag den 18. oktober, hvor FDM test og bilsyn også fejrer 50 års jubilæum.

I vintertiden, hvor de mørke timer bliver flere og flere, er det særlig vigtigt, at bilens lygter lyser med den rigtige styrke. Dårlige lygter er farlige, fordi det svækker førerens udsyn, og gør det svært for andre trafikanter at vurdere, hvor stort køretøjet er. Det kan blive fatalt ved en overhaling eller lignende.

”Bilens lygter har stor betydning for trafiksikkerheden. Men det kan være svært selv at kontrollere, om bilens lygter lyser rigtigt. Derfor håber vi, at folk vil tage imod vores tilbud og komme forbi vores testcenter og få en gratis lygtekontrol”, siger Henning Pedersen, divisionschef for FDM test og bilsyn.

Til en lygtekontrol måles og kontrolleres forlygternes lysstyrke og indstilling med et lygteapparat. Dernæst bliver lygterne set efter for defekter og misfarvning.

”Lygterne skal være indstillet korrekt. En fejljusteret lygte kan blænde modkørende, hvis lyskeglen peger op frem for at ramme vejen”, siger Henning Pedersen.

Lygter, som er fejljusteret, eller som ikke lyser med den nødvendige styrke, kan medføre en betinget godkendelse, når bilen er til syn. Desuden kan det udløse en bøde, hvis lygterne ikke fungerer.

Den gratis lygtekontrol afholdes i anledning af, at det er 50 år siden, at FDM test og bilsyn åbnede sit første testcenter og kunne tilbyde at kontrollere bilens lygter. 

Lygtekontrollen finder sted 18. oktober fra kl. 8-16 hos FDM test og bilsyn og er gratis for både medlemmer og ikke-medlemmer af FDM. Der trækkes lod om 10 FDM-test blandt dem, som får foretaget en lygtekontrol.

FDM har testcentre i Ballerup, Esbjerg, Fredericia, Herning, Hillerød, Hjørring, Holstebro, København, Lyngby, Næstved, Odense, Randers, Ringsted, Roskilde, Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Sønderborg, Tårnby, Viborg, Vejle, Ålborg og Århus. 

Læs mere om FDM test og bilsyn og se, hvor du finder det nærmeste testcenter.

Prøv også at læse disse indlæg