Verdens hurtigste bil kan ses og prøves på Biler for Alle 2007 i Herning

af Bjarne Søby
BFA 020507 Verdens hurtigste bil

Fra 0 til 100 km/t på blot 2,6 sekunder. Og fra 0 til 160 km/t og ned til 0 igen på 9,4 sekunder. Det er fantom-præstationer som disse, der gør den engelske sportsvogn Ultima Can-Am til verdens hurtigste gadebil.

Netop nu er Ultima Sports Ltd. i Leicester i gang med at skrue en sådan fart-raket sammen til en dansk kunde. Og første gang, den ultimative Ultima kan opleves i Danmark, bliver ved Biler for Alle, der finder sted i Messecenter Herning 25.-28. oktober 2007.

Få en tur – hvis du tør
Ultima Can-Am’en indgår i det felt på omkring 50 dyre og sjældne sportsvogne, som stiller til start ved Sportscar Event. Der er tale om fartmaskiner af mærkerne Lamborghini, Maserati, Porsche, Ferrari, Lotus, Mercedes og mange flere. Hver dag under Biler for Alle 2007 kan publikum købe sig til en tur i en af de fascinerende drømmebiler med ejeren som privatchauffør. – Og for lige at gøre Ultima Can-Am’en færdig, så leveres den model, som er med i Sportscar Event, for første gang med en letmetals indsprøjtningsmotor, som yder 650 hk og bringer tophastigheden op på 375 km/t. Så for dem der tør, er der lagt op til en helt enestående køreoplevelse.

Samme hastighed som på Jyllands-Ringen
– Den bane vi kører på i Messecenter Herning er supergod og vækker begejstring hos både kørere og publikum. Den giver mulighed for at køre med samme hastighed som på Jyllands-Ringen. Og vi har rig lejlighed til at demonstrere både hurtige nedbremsninger og sublim svingteknik. I forhold til tidligere er der en række nye spændende biler med i feltet i Herning, bl.a. Lamborghini Murciellago LP 640, Ferrari 599 GTB, Porsche Carerra GT og Audi R8. Prisen for en tur ligger fra 300 til 1.300 kroner, og hele overskuddet går til Børnecancerfonden, som vi de seneste år har betænkt med 1,5 millioner kroner fra vores arrangementer, siger Bo Jørgensen, som er primus motor for Sportscar Event.

Spændende aktiviteter
Ud over Sportscar Event, som finder sted alle fire dage, byder Biler for Alle på flere spændende aktiviteter. Kør Med De Kendte, hvor det lørdag og søndag er Danmarks allerstørste motorsportsnavne, der sørger for underholdningen på racerbanen. For første gang gennemføres der et rigtigt rallysprint, der er EM i bilstereo samt et stort indendørs oplevelsesunivers, Friluftsdrømme, med bl.a. testbane for 4×4 biler.

Skandinaviens største biludstilling
Det er i år sjette gang, Biler for Alle finder sted i Messecenter Herning. Med et indendørs areal på 90.000 m², den store udendørs racerbane og omkring 600 biler fordelt på 40 mærker er Biler for Alle Skandinaviens største biludstilling. Ud over alle de nye biler byder udstillingen også på et stort udvalg af racer-, rally-, special- og showbiler samt en stor afdeling med udstyr, reservedele, tilbehør og serviceydelser for bilisten. Også mange autocampere vil være at fine på udstillingen, Udstillingen arrangeres i et samarbejde mellem De Danske Bilimportører, Danmarks Automobilforhandler Forening og Messecenter Herning.

DCU Medlemmer
Er du medlem hos DCU får du 50 % rabat på entrébilletten torsdag og fredag ved køb på www.bfa.dk Udover rabatten får du gaver til en værdi af 475 kr. Brug invitationskoden “DCU”

Læs mere på www.bfa.dk

Prøv også at læse disse indlæg