Isabella Floor – fleksibelt gulv i forteltet

af Ann Karina
Isabella Floor

Isabella Floor er en god løsning for os, da vi har valgt at lægge vores campingvogn fast i år. Det er fleksibelt, kan ændres lynhurtigt og tilpasses nemt til ethvert fortelt.

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Isabella.

Den måde vi har gjort det på er, at vi lagde vores Isabella Floor da vi stillede op med vores Universal. Nu hvor vi skal skifte fortelt, fjerner vi faktisk alle fliserne igen. Det tager ikke meget mere end 10 min. at fjerne dem og stable dem op. Efter vi gjorde dette, satte vi det nye sommertelt (en Forum) op.

Hvordan lægger man Isabella Floor

Det første vi gør, efter at forteltet er på plads, er at lægge, eller nærmere udbygge vores Groundcover. Groundcover er rigtigt godt til at beskytte forteltets græskant og side imod snavs, og derfor bliver det nemmere at gøre rent når man på et tidspunkt skal have det ned igen. Isabella Floor løsning består af fem elementer:

  • Groundcover
  • Fliser
  • Presenning
  • Comfort Carpet
  • Tæppe

Efter at mit Groundcover er lagt, lægger jeg fliserne. Fordelen ved Isabella Floor, er at det kan tilpasses til forteltet rigtigt nemt. Vores passede heldigvis godt, så der var minimal tilpasning. Men ellers, kan man nemt skære i det med en stiksav, og lave fliserne mindre, eller skære hjørner eller indhak så det passer.

Fliserne i Isabella Floor klikkes sammen på alle leder, så det er meget stabilt. Man kan selvfølgelig ikke få et helt plant gulv medmindre man planerer grundend inden, men man har et fast og velisoleret underlag.

Fugtspærre er vigtigt for indeklimaet i forteltet

Efter fliserne er lagt, lægger jeg min presenning. Denne virker som en fugtspærre. Jeg sørger for at presenningen kommer op ad siderne hele vejen rundt for at minimere risikoen for at gulvet står under vand hvis det regner meget. Vi bruger presenningen fra Isabella Floor. Den er kraftig, og kan uden problemer holde i flere sæsoner. Og så kan jeg godt lide at den er sort og ikke grøn.

Nu er det så tid til det isolerende lag, og det er Comfort Carpet. Comfort Carpet er et tykt stykke filt-lignende materiale der har en rigtig god isolerende effekt. Og samtidigt er det rigtigt behageligt at gå på, da det er blødt. Comfort Carpet er et af elementerne i Isabella Floor, men kan også undlades, hvis man ikke føler man har brug for den isolerende effekt. Herefter kommer vi til sidste element.

Og det er nemlig tæppet. Her vælger man det design og farve man selv bedst kan lidt. Det kan være meget krøllet til at starte med, men efter kort tid retter det sig ud. Det kan være, at man lige skal efterjuster/rette det til lidt når det er glattet ud.

Vi er rigtigt glade for Isabella Floor, da det er fleksibelt, nemt og komfortabelt. Man kan altid få det til at passe, og ændre det efter sæsonen. Og skulle man ønske at skifte plads eller enhed, er det noget nemmere end et fast trægulv.

Her er en video, hvor du kan se hvordan vi lagde gulvet

Prøv også at læse disse indlæg