Isabella – klar til fremtiden

af Bjarne Søby
presse_isabella_031810_1

Danske Isabella, som er Europas største inden for fortelte til campingvogne, har i regnskabsåret 2008/09 trimmet organisationen og satser på innovation og udvikling som vejen frem. Nyt regnskab viser grundet finanskrisen et beskedent overskud på 2,5 mio. kr.

Campingbranchen har – som alt andet – været ramt af krisen med en nedgang på næsten 30 pct.

“Forbrugerne på alle de europæiske markeder har holdt igen i en periode. I 2010 har jeg en forventning om, at en del af efterslæbet vil blive indhentet igen, og her er vi som den eneste producent i Europa klar med helt nye modeller i fortelte. Sammen med vores leverandører af råvarer har vi udviklet polyesterstoffer med akrylbelæg-ning. Vi har mønsterbeskyttet de nyudviklede materialer, der overgår de tidligere i styrke og kvalitet,” siger Claus Astrup.

Isabella har ansat en ny designer og en udviklingschef, der skal være med til at sikre, at Isabella øger det forspring, som virksomheden har haft i mange år.

I det netop aflagte regnskab for 2008/09 kommer Isabella ud af året med et beskedent overskud på 2,5 mio. kr. og en fortsat stærk egenkapital, mens flere konkurrenter har måttet notere sig et underskud.

Millioner til innovation
“Vi har trimmet organisationen og investeret et tocifret millionbeløb i udvikling og innovation. Pengene er investeret i Vejle, hvor vi har vores kompetencecenter. I Vejle er der ca. 100 ansatte. Her har vi bl.a. investeret i et nyt, højteknologisk anlæg. Anlægget opskærer alle stoffer, som bliver sendt til underleverandører, der monterer teltene,” forklarer Claus Astrup-Larsen.

Den nye organisering betød, at der blev nedlagt 80 produktionsarbejdspladser i Danmark sidste år.

“Vi har fokus på, at vi i Danmark tager os af alle de arbejdsgange, som sikrer den højeste kvalitet og den nyeste udvikling inden for vores område, mens syarbejdet ligger godt hos dygtige underleverandører på mindre løntunge markeder. På den måde sikrer vi, at vi også i fremtiden er konkurrencedygtige på pris og bevarer den høje kvalitet, som alle kender os for. Opdelingen indebærer, at al innovation, udvikling, modelbygning, teknologi, materialetest, indkøb og opskæring foregår i Dan-mark,” siger Claus Astrup-Larsen.

Isabella har datterselskaber i Norge, England, Holland og Tyskland som er ved at blive bundet sammen af et helt nyt ERP-system,

“Vi er den største producent i Europa, men vi ser gode muligheder for at styrke eksportindsatsen, og det er vi i fuld gang med. Vi har netop vist helt nye modeller frem, og vi er på vej med flere nye koncepter,” siger Claus Astrup-Larsen.

Pressemeddelelse.

Links:
Relevante Link(s) : Isabella

 

 

Prøv også at læse disse indlæg