Isabella Penta – 30 år i front

af Bjarne Søby
Reklamebillede fra lanceringen af Isabella Penta i 1985

Siden 1985 har Penta været kendt og anerkendt som et rummeligt og gennemtænkt fortelt og Penta er bare blevet bedre og bedre.

Penta blev født i 1985. Det var en fødsel, der blev set hen til. For Isabella havde kortlagt, at campisterne ønskede et fortelt, der var rummeligt, og som var ekstremt stabilt ved helsæsonscamping, som også dengang ofte startede i påsken og varede til hen i september. Ja, for nogles vedkommende til og med efterårsferien.

På forkant

Siden 1985 er Penta ikke ændret ret meget i sin grundkonstruktion, for det var så meget forud for sin tid, at det ikke har været nødvendigt. Alligevel er Penta i dag et højteknologisk produkt, som er gennemtænkt i alle detaljer, og som i 30 år er gennemtestet af forbrugere. Men ændringer skal der selvfølgelig til, hvis de har mening. Af ændringer igennem årene kan således nævnes, at der i 1989 blev introduceret lysfelter i taget. Det gav indemiljøet et frisk pust, så det blev bedre end i andre gode telte.

Milepæle

I 1992 fik Penta omløbende tagrendeudhæng, således at der ikke løb vand direkte ned af siderne. I 1994 blev udhænget optimeret yderligere ved hjælp af en indvendig løftestang bagerst, således at det blev selvbærende og derfor ikke krævede nogen udvendig støttestang og bardun. I 1998 introduceredes UniCut, som gav teltet optimal pasform til tidens vogne.

Isabella PentaIsabella Penta

Penta har det hele

Penta har det hele et standtelt kan tilbyde. En dybde på 3,50 m uden generende midterstang og en form, så hele pladsen kan udnyttes. Tonede vinduer, der begrænser det skarpe sollys, men stadig et lyst interiør takket være ovenlyspaneler og store vinduespartier. Materialet er Isacryl, en kraftig acryl, der tillader forteltet at ånde og giver dette et optimalt indeklima. Penta fås også i en Penta Concept udgave hvor IsaTex-materialet giver en flot overfladestruktur.

Isabella Penta ConceptIsabella Penta Concept

En stærk historie

En lille historie, som giver et indtryk af Pentas holdbarhed, er, at en udlejer med rigtig mange fastholdende campingvogne købte 19 stk. af de allerstørste Pentafortelte i 1998 til sine udlejningsvogne. Udlejeren valgte at lade Pentateltene stå ude både sommer og vinter velvidende, at teltet egentlig ikke er beregnet til vintercamping.

Men udlejeren trodsede advarslerne og udstyrede sine telte med stålvirer som barduner og forsynede dem med mange ekstra støttestænger og overliggere. Samtidig med var han altid selv på pladsen, når det sneede, og sørgede for at feje sneen af tagene.

I december 1999 havde Danmark den værste storm i 100 år. Her stod teltene særligt udsat, for det var i Nordjylland, hvor teltene stod at stormen rasede mest. Teltene klarede stormen med kun ganske få skader til følge, og kun et par af stængerne bøjede.

Isabella Penta ThirtyIsabella Penta Thirty

“Sommerhuset”

Penta betegnes som sommerhuset til campingvognen.

Fordelen ved konstruktionen er nemlig, at teltet ved korrekt opstramning altid står perfekt, uanset hvilken campingvogn det er monteret på. Penta er i sider og front er fremstillet af en kraftig 280 grams dysefarvet akryl.

Taget er i belagt polyester med indvendigt hyggeligt og praktisk mønster og har de velkendte lysfelter i samme materiale. Med Penta har Isabella og alverdens campister gjort fælles front mod kedelige ferier og ”godt nok” -mentalitet.

Vi har sammen udviklet Penta, så det også i dag er i front med design, kvalitet, komfort og rummelighed.

Penta vil også være frontfigur for kvalitetsbevidste campister de næste 30 år.

Læs mere om Penta her: Isabella

Der kan du også læse om Penta Concept med Isatex eller jubilæumsudgaven Penta Thirty.

Prøv også at læse disse indlæg