Isabella: Studerende udvikler fremtidens telt

af Bjarne Søby
Studerende på besøg hos Isabella

Et helt nyt projektsamarbejde mellem teltproducenten Isabella og Aalborg Universitet skal levere bud på, hvordan telte og campingudstyr kan se ud i fremtiden. 175 studerende fra Arkitektur og Design-studiet udvikler konkrete ideer inden for temaer som ”camping på vandet” og ”urban camping”. Projektet skal bl.a. være med til at gøre flere unge til campister.

 

Et trailertelt til cyklen. Et telt specialudviklet til toppen af højhuse. Eller en oppustelig campingvogn, der kan vugge behageligt i vandoverfladen.   Det kan være nogle af de ideer, der dukker op i løbet af de kommende måneder. Her skal studerende fra Arkitektur og Design på Aalborg Universitet nemlig udvikle konkrete bud på fremtidens telte og campingudstyr.   Projektet hedder ”Next-gen tent” og er iværksat i samarbejde med Isabella, Europas største producent af fortelte og campingtilbehør.  

– Der er mange fordomme om camping, og dem skal projektet gerne rokke lidt ved. Vi vil vise, at camping kan være meget andet end at trille afsted med en campingvogn efter bilen. Samtidig er det et frisk pust at få de studerendes indspark. De ser tingene udefra og kan give os en masse inspiration, siger Martin Stoltze, udviklingschef i Isabella.

Martin Stoltze, udviklingschef i Isabella   Martin Stoltze, udviklingschef i Isabella

Rettet mod virkeligheden

Cirka 175 studerende deltager i projektet, der indgår som et traditionelt akademisk forløb med vejledning, aflevering af en rapport og efterfølgende eksamen.   – Det er rigtigt spændende at være med i projektet, fordi det forener de to linjer på studiet, arkitektur og industrielt design. Det giver ekstra appetit på opgaven, at arbejdet er rettet direkte mod virkeligheden i en virksomhed – og måske kan inspirere til et kommende produkt eller koncept, siger 22-årige Morten Jørgensen, der studerer Arkitektur og Design på Aalborg Universitet.  

Et telt som mødelokale

De studerende skal udvikle en konkret idé inden for forskellige temaer, som kan have langsigtet potentiale for campingbranchen, og som samtidig kan give de studerende et kreativt afsæt.   – Umiddelbart ser jeg selv mest potentiale i det tema, der hedder ”cykeltrailer-telt”, fordi outdoorlivet og ferier med motion er store trends. Men der kan gemme sig gode ideer under alle temaerne, siger Martin Stoltze fra Isabella og forklarer, at projektet også skal være med til at tiltrække nye målgrupper. I dag er det i høj grad børnefamilier og seniorer, som holder ferie i telt eller campingvogn.

Der blev kigget meget på Isabellas fortelte under besøgetDer blev kigget meget på Isabellas fortelte under besøget

– De eksisterende campister er meget glade for vores produkter, men det er ikke sikkert, at det er nok for de unge. Der skal måske nogle helt andre tiltag til, og måske skal man ikke kun se campingudstyr som noget, man bruger til ferie. Et telt kan fx også være et alternativt mødelokale i byen eller mobile cafeer, siger Isabellas udviklingschef.  

”Next-gen tent” blev sat i søen i midten af marts og afsluttes i juni med eksamen og en visuel præsentation af ideerne.

Links:
Relevante Link(s) : Isabella

Prøv også at læse disse indlæg