Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Kom sikkert af sted med campingvognen

af Ann Karina
Check campingvognens dæk inden du kører på tur

En stribe helligdage er i farvandet, og mange af Danmarks 143.000 campingvogne skal ud og luftes på landevejene. For at undgå uheld undervejs anbefaler Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S, at dækkene lige ses efter en ekstra gang.

”I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at skifte campingvognens dæk, uden at de er nedslidte. En campingvogn står jo typisk stille en stor del af året, og slitagen på dækkene er derfor beskeden. Alligevel er det værd at tjekke dem en ekstra gang, for gummiet bliver stivere, jo ældre dækket er. Et stift dæk har dårligere vejgreb, og der er også større risiko for revnedannelser”, siger Georg Nielsen. Han anbefaler at få dækket kontrolleret af en ekspert, hvis det er fem år eller derover.

Stefan Rosendal, teknisk konsulent hos Dansk Camping Union, DCU, er inde på det samme: ”Dæk til campingvogn bør skiftes mindst for hvert femte år. Og køb kun dæk af et anerkendt mærke – allerhelst et, som har klaret sig godt i en dæktest. Desværre ser vi nogle gange, at nye campingvogne er udstyret med dæk, hvor bæreevne og hastighedsegenskaber lader en del tilbage at ønske”, siger Stefan Rosendal.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Når der er kørt 50 km med nye dæk, bør de efterspændes.

Stefan Rosendal anbefaler at bruge dæk, der er bygget til en større totalvægt – og at man selvfølgelig sørger for et korrekt dæktryk i overensstemmelse med instruktionsbogen. Gerne 0,2-0,5 bar ekstra, hvis det er en godt læsset campingvogn til ferieturen.

Både Stefan Rosendal og Georg Nielsen råder camping-bilisterne til at have et dækmønster på mindst 3 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm. Specielt sydpå kan der komme heftige regnskyl, hvor et godt dækmønster er afgørende for bil og campingvogns vejgreb og dermed undgå akvaplaning.

Det er tilrådeligt at have et dækmønster på mindst 3 mmDet er tilrådeligt at have et dækmønster på mindst 3 mm

Antallet af campingvogne i Danmark er i øvrigt rekordhøjt. Ifølge Camping Branchen er der i dag ca. 143.000 indregistrerede campingvogne. Det er 11.000 flere end for fem år siden. Over halvdelen af ejerne er medlemmer af DCU.

Tjek før campingturen:

  • Dækmønstret bør være mindst 3 mm.
  • Undgå at campingvognen står på halvflade dæk.
  • Undgå at overlæsse campingvognen.
  • Placér bagagen lavest muligt – og det tunge forrest.
  • Husk fartgrænserne for kørsel med campingvogn/trailer – herhjemme og i udlandet.

Rådet for Større Dæksikkerheds hjemmeside, www.daeksikkerhed.dk har flere råd til dig.

Links:
Relevante Link(s) : Continental
Annonce (læs mere efter annoncen)

 

Isabella Buddy markisetelt

Lav et lukket opholdsrum under din markise

Isabellas nye markisefortelt, Buddy en nem og fleksibel løsning, når du har behov for at skabe læ under markisen på din autocamper eller campingvogn.

Læs mere her >>>


Prøv også at læse disse indlæg