Annonce (læs mere efter annoncen)
Combi-Camp Danmarks mest fleksible teltvogn

Nyheder Adria campingvogne 2017: Ny Alpina på under 6 meter

af Ann Karina
Adriaalpina2017 01

Siden Adria Alpina serien blev introduceret på det danske marked i 2010, er den blevet mere og mere populær og efterspørgslen efter flere grundrids er ligeledes steget. Især efterspørgslen efter grundrids på under 6 meter.

Adria Alpina 573 UP – Masser af plads på under 6 meter

Til sæson 2017 har Adria igen lyttet til deres kunder og produceret en Adria Alpina på under 6 meter. Den nye Alpina er 5.70 meter og 2.45 meter bred. Den nye Alpina har det der i almindelig tale kaldes for en 3/4 siddegruppe, hvilket er en rundsiddegruppe der går næsten hele vejen rundt. Den mangler egentlig bare det ene hjørne fra at være helt rund. Den har plads til ca. 10 personer (ca.) og som opredning vil der nemt kunne sove 3-4 børn. Siddegruppen er placeret i forenden af campingvognen, og der er sky-light hen over siddegruppen, hvilket giver et fantastisk lys.

I denne siddegruppe kan man holde fest!! Der er bare meget pladsI denne siddegruppe kan man holde fest!! Der er bare meget plads

Annonce (læs mere efter annoncen)

Der er masser af gulvplads, så flere mennesker kan sagtens gå forbi hinanden på samme tidDer er masser af gulvplads, så flere mennesker kan sagtens gå forbi hinanden på samme tid
Køkkenet i den nye Alpina er selvfølgelig Adrias Smart Kitchen, hvor de tre gasblus er trukket tilbage på køkkenbordet og er i direkte forbindelse med vasken. Dette er praktisk af flere årsager. For det første giver det arbejdsplads på køkkenbordet foran blussene, for det andet er det mere børnesikkert, da små arme har sværere ved at nå ind til blussene. Og sidst men ikke mindst, er det praktisk at gasblus og vask er ud i et. Det gør det meget rengøringsvenligt og nemt at have med at gøre, hvis f.eks. kartoflerne skulle koge over, eller man skal bruge meget vand til at rengøre fastbrændt mad.

Stort vinkelkøkken med masser af pladsStort vinkelkøkken med masser af plads

Mange smarte detaljerMange smarte detaljer

Næsten uundværligNæsten uundværlig

Der er som standard gasbageovn (indbygnings) i Alpina serien og 573 UP har ligeledes stort køleskab med separat fryseboks.

De tre gasblus er trukket tilbage hvilket giver god arbejdsplads i køkkenetDe tre gasblus er trukket tilbage hvilket giver god arbejdsplads i køkkenet

Rigtigt smart med en hylde under bardiskenRigtigt smart med en hylde under bardisken

Masser af plads til madenMasser af plads til maden

Soveafdelingen er i bagenden af campingvognen og har fransk seng. Sengen er god og bred med et lille skab hen over benenden af sengen. Ved siden af sengen er badeværelset placeret.

Bred seng med elevations hovedgærdeBred seng med elevations hovedgærde

Badeværelset har selvfølgelig toilet, men også mulighed for brusebad og Ergo vask der er integreret i væggen over toilettet. Ergovasken kan klappes ind i væggen når den ikke bruges og er skjult bag en spejlvæg. Spejlet skjuler også et par OK rummelige skabe til toiletsager.

Adriaalpina2017 09Overraskende rummeligt badeværelse

Den nye Adria Alpina 573 UP, kan næsten ikke undgå at blive en populær model. Med sin længde på under 6 meter og egenvægt på 1.540 kg., Alde centralvarme med vandbåren gulvvarme og en masse andre smarte features der standard i Alpina serien, er det en campingvogn der er bygget til at blive brugt året rundt – også til at køre rundt med. Prisen ligger på 239.980,- med standardindtræk. Ønskes der lædergruppe, kan dette tilkøbes for kr. 10.000,-.

Alpina – Adrias topmodel der er spækket med udstyr

Adria har altid været kendt for at have masser af ekstraudstyr i sine campingvogne og at man får rigtigt meget campingvogn for sine penge. Og nu hvor Alpina serien kommer i 10 forskellige indretninger, må man siger der er noget for enhver. Adria Alpina serien er ikke til dem der ønsker at rejse let. Den letteste campingvogn i serien, er den nye 573 UP med en egenvægt på 1.540 kg. Den tungeste er oppe på en totalvægt på 2.800 kg.. Hvis man ønsker en let rejsevogn har Adria andre serier hvor man kan finde dette.

Innovativt lysstyringssystem der kan styres fra flere steder i campingvognenInnovativt lysstyringssystem der kan styres fra flere steder i campingvognen

Alpina serien har fra starten været beregnet til at campere i året rundt og derfor er alle Alpina modeller født med følgende der øger komforten hele året:

 • ALDE Centralvarme
 • ALDE vandbåren gulvvarme
 • Mulighed for ALDE Smart Control på alle modeller. Det er standard på alle 753,763 0g 903 modellerne. ALDE Smart Control gør at du kan styre din ALDE varme fra din mobiltelefon – uanset hvor du befinder dig.
 • Comprex konstruktion
 • Ekstra tyk isolering

I køkkenet er der mange praktiske løsningerI køkkenet er der mange praktiske løsninger
Alpina serien kommer med en masse andet standardudstyr. Her kan nævnes følgende:

Udvendigt

 • Nyt design på stafferinger til sæson 2017
 • I-Shape for- og bagende der gør at hvis der kommer skader, kan man nøjes med at skifte en sektion ud i stedet for hele for- eller bagenden
 • Glasfiber tag, sider og bund. Glasfiber er fremtiden materiale i campingvognskonstruktion. Det en meget stærkt og modstandsdygtigt over for skader fra hagl, grene, campingstole, teltstænger eller andre ydre påvirkninger.
 • SAITZ kasette vinduer med integrerede vinduesrammer. Disse vinduer ligger stort set i samme niveau som resten af siden.
 • Markeringslys (også kaldet svenskerlys, da det i en årrække har været standard på de svenskproducerede campingvogne). Dette kan være meget praktisk ved havari eller hvis man holder på en mørk campingplads eller fri camperer.

Indvendigt

 • Flot moderne og rengøringsvenligt møblement. De blanke glatte buede låger er helt specielle med den måde de buer indad. Det giver også en god rummelig fornemmelse.
 • Bluetooth controller til streaming af musik og radio fra telefoner, Ipads, PC´er eller anden elektronik.
 • Praktisk Smart kitchen med gasblus trukket tilbage på bordpladen, gasbageovn, stort køleskab og masser af skabs- og skuffeplads.
 • Modeller der ikke har badeværelse i bagenden, har Ergobadeværelse hvor vasken er en integreret del af spejlvæggen. Det fungerer således at vasken kan klappes op og skjules bag spejlet.
 • Nyt til sæson 2017 er ny tekstil ”Pommery” i en gråbrun nuance.
 • Avanceret lysstyringssystem

Adriaalpina2017 014Bluetoothmodtager der kan streame lyd og radio

Anderledes moderne design på lågerneAnderledes moderne design på lågerne
Prisen på Alpina serien starter på kr. 239.980,- for de mindste modeller og slutter kr. 319.980,- for den største model på over 9 meter. Der kan tilkøbes meget lidt, da de kommer standard med ovennævnte udstyr. Dog kan der tilkøbes lædersiddegruppe for kr. 10 – 12.000,- ekstra (alt efter model).

Masser af gode lysdetaljer med indirekte og direkte lysMasser af gode lysdetaljer med indirekte og direkte lys
Den nye tekstil på en af de integrerede nakkestøtter i rundsiddegruppenDen nye tekstil på en af de integrerede nakkestøtter i rundsiddegruppen

Detalje med at tekstilen er trukket ned på selve møbletDetalje med at tekstilen er trukket ned på selve møblet
Adria Alpina kræver selvfølgelig en lidt større bil hvis man ønsker at være kørende campist med en Alpina på krogen. Men det er ikke anderledes end andre campingvogne med det udstyrsniveau. I Alpina serien får man rigtigt meget campingvogn for pengene og en campingvogn der kan bruges overalt i Europa, nord som syd, hele året rundt.

Klik her og besøg Adrias hjemmeside

Læs også

Video: Adria Alpina 573 UP: Ny campingvogn med spændende indretning

Video: Adria Alpina 903 HT: Luksus campingvogn på 9 meter

Artikel: Adria Alpina 2016: Redesignet og campingvogn på 9 meter

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar