Køreteknisk kursus: Undgå slinger med campingvognen

af Ann Karina
presse_fdm_0110_koreteknik


Ret op!  FDM tilbyder nu landets campister et køreteknisk kursus, hvor kursisterne prøver kræfter med hård nedbremsning og dobbelt undvigemanøvre – med campingvogn.

Sommerferien synes måske langt væk, og familiens campingvogn er endnu i hi.  Men inden længe står campingsæsonen for døren, og landets campister spænder atter campingvognen bagpå og kører ud på de danske eller europæiske veje. En disciplin der for selv garvede bilister kan volde kvaler.

“FDMs specialister har i 50 år rådgivet campisterne, så vi synes kun det er naturligt, at vi nu også tilbyder et køreteknisk kursus skræddersyet til dem,” siger chef for FDM camping Thomas Kristensen.

Kurset, der afholdes på både FDM Sjællandsringen og FDM Jyllandsringen, består af flere dele. En teoretisk del, hvor kursisterne lærer om vigtigheden af at tilpasse farten, og at læsse vognen rigtigt. Derudover er der en manøvre-del, hvor kursisterne lærer at bakke og manøvrere med campingvogn samt en køreteknisk del, hvor man gennemkører og prøver en række øvelser som hård nedbremsning, dobbelt undvigemanøvre og kørsel i bl.a. glat føre. Naturligvis alt sammen med campingvognen bagpå.

“Mange anser, og ofte med rette, sig selv som dygtige og rutinerede bilister i det daglige. Men så snart man spænder en campingvogn efter bilen, kræver det helt andre kørefærdigheder, hvilket mange ikke er klar over, og det kommer bag på dem. Dertil kommer, at trafikken i ferieperioden ofte er ganske tæt, hvilket også kræver forudseenhed,” siger chefinstruktør på FDM Sjællandsringen Bent Grue.

Baggrunden for det nye kursus er en øget efterspørgsel gennem længere tid fra campister, der gerne vil rustes bedst muligt, inden familiens andet hjem hægtes bag på bilen.

“At vide hvordan man skal reagere i forskellige situationer, er altafgørende for sikkerheden og kan være afgørende for om man undgår et trafikuheld eller ej. Og en tungt læsset bil med en camping- eller teltvogn bagefter reagerer altså anderledes. Det er derfor, vi nu tilbyder det her kørekursus henvendt til campister,” siger fra Bent Grue.

Prisen for det køretekniske kursus for campister er 1.495 kr. for FDM-medlemmer og 1.595 kr. for ikke-medlemmer. Kurset varer en dag.
De første kurser afholdes i marts på FDM Sjællandsringen og FDM Jyllandsringen.

Få mere information om kurset på Ferie i Bella messen 29.-31. januar i Bella Center eller læs mere på fdm.dk/camping, hvor man også kan se et tv-indslag og bestille et køreteknisk kursus.

Pressemeddelelse / Foto: FDM

 

Prøv også at læse disse indlæg