Livet bliver nu lettere for nogle campister

af Bjarne Søby

Ejer du en autocamper kan nye regler fra Skatteministeren få stor betydning for dig.

Som reglerne er i dag, må man ikke køre i sin autocamper uden samtidig at have en fast bopæl. Det ændrer skatteministeren nu på ved at indføre mulighed for fravigelse af bopælskravet for dem, der fx vil sælge huset og nyde deres otium på landevejene.

Det bliver i fremtiden muligt at vælge et liv på landevejen, selvom man ikke har fast bopæl. Som reglerne er i dag, kræver det ellers en fast adresse, hvis man vil eje en autocamper.

Regelændringen sker efter en sag, hvor ejerne af en autocamper fik klippet pladerne, fordi de havde registreret ’ukendt adresse’ hos kommunen.

Annonce (læs mere efter annoncen)

”De, der har en drøm om at sælge huset og køre de danske og europæiske landeveje tynde, skal selvfølgelig have mulighed for det. Vi må ikke drukne i bureaukratiske regler, men derimod sørge for at give danskerne mulighed for at leve det liv, de vil. Særligt når det som her ikke koster fællesskabet en eneste krone. Derfor ændrer vi nu reglerne”, siger skatteminister Morten Bødskov.  

Regelændringen lægger op til, at der ikke skal opgives en adresse, hvis der er særlige grunde til det. Om det er tilfældet, beror på en konkret vurdering fra Motorstyrelsen. Hvis Motorstyrelsen dispenserer fra bopælskravet, skal der dog oplyses en adresse, hvor borgeren kan kontaktes – fx hos en ven, et familiemedlem eller kommunen.

Ændringen kommer i høring inden længe, hvorefter de nye regler forventes at træde i kraft den 1. juli 2021.

Annonce (læs mere efter annoncen)

isabella-cirrus-north--textad

Isabella Cirrus luftfortelt sætter nye standarder

Isabellas nye luftfortelt, Cirrus North er lavet i deres velkendte akryl, som er et let, robust og åndbart materiale, der holder teltets farver smukke i mange år frem.

Læs mere her >>>


3 kommentarer
2

Prøv også at læse disse indlæg

3 kommentarer

Christian 30. marts 2021 - 11:05

hvis myndigheder skal have fat i en, så bruger de borger.dk / eboks – hvad vil de dog bruge en fast adresse til?

Svar
Carsten 30. marts 2021 - 19:12

God ide 👍‼️
Det manglende da også bare.

Svar
Anders Nielsen 2. april 2021 - 14:44

Det er meget godt at man kan få Autocamper indregistreret .Men hvad hjælper det når forsikringsselskabet ikke vil forsikre Autocamper hvis man ikke har en fast adresse ..

Svar

Skriv en kommentar