Shadow som alternativ solsejl

af Bjarne Søby
shadow artikel 250814 01

Vi har flere gange ønsket os et solsejl, til vores lille Safari 280, men det eksistere ikke, og grundet den lave højde på teltskinnen kan man ikke rigtig bruge noget standard – god råd var dyre…

Men så må man jo tænke kreativt, og vi har lavet mange sjove ting med vores 5 meter shadow, og pludselig var den kreative ide der – hvorfor ikke bruge den, den opfylder faktisk kravene:

– Skal kunne give ly for regn
– Skal kunne give læ fra siderne
– Let og sætte op

Problemet er bare, at det normale stangsæt ikke kan bruges, men det har vi også fundet en løsning på, vi har en lang fleksible stang, som er leddelt

shadow artikel 250814 02Leddelt stang som danner buen.

Den kan dog ikke umiddelbart bruges, så vi lagde turen forbi Isabella i Vejle, og fik dem til at sy en kanal i Shadowen, hvis man er gode venner med sin symaskine kan man helt sikkert godt selv klare det, bare husk at det er noget kraftigt stof der syes i.

shadow artikel 250814 03Røret viste sig at være unødvendig.

Stangen skubbes igennem kanalen, og for at stangen ikke skal skride på jorden, har vi sat et lille stykke metalrør i jorden, det viste sig dog, at det ikke er nødvendigt.

shadow artikel 250814 04Shadowen rynker på grund af formen på campingvognen

For at holde højden bruger vi den normale stang til shadowen i midten.

Alt i alt må vi sige at den lille skøre ide, nok ikke var så skør endda, eneste anke er man ikke rigtig kan få stoffet til at blive glat, men det skyldes helt enkelt vognens form.
Til gengæld, så er shadowen noget vi har og som bruger til mange andre formål, og skal derfor ikke ud og investere i noget nyt.

Når man bruger den fleksible stang, har den en lille sidegevinst, hvis det fx blæser fra den ene side, så kan man meget nemt ”køre” shadowen over til den side, og køre den helt ned til jorden, og på den måde skabe læ.

Karin og Lars hjemmeside

 

 

Prøv også at læse disse indlæg