Skift af skabshængsler i en Adria Alpina

af Bjarne Søby
skift af skabshængsler

Nogle af hængslerne i overskabene i vores Adria Alpine 663 HT var blevet ‘bløde’, og lågen lukkede derfor meget skævt. Se her hvordan at du selv skifter hængslerne.

Flere af overskabene i vores Adria Alpina 663 HT var begyndt at lukke skævt. Det er ikke særligt pænt, irriterende og kan i værste fald ridse lågen på skabet ved siden af. Grunden til, at skabet lukkede skævt skyldes at flere hængsler var blevet ‘bløde’ i metallet, og derfor kunne give sig. Så hængslerne måtte skiftes, men det kan man sagtes selv gøre.

Vi købte nye hængsler hos Holbæk Caravancenter, men de kan bestilles hos alle Adria-forhandlere. De koster ca. 140,- pr. stk.

Det er ret let at skifte hængslerne. Se her hvordan det gøres.

Det er hverken særligt kønt eller praktisk, og det skal laves.
skift af skabshængsler
Det gamle hængsel var blevet ‘blødt’ i metallet. Det ses tydeligt hvor hængslet er skruet fast i skabet. Det burde være plant, men er bukket. Derfor gav det sig, når man åbnede og lukkede skabet, og lågen lukkede skævt.
skift af skabhængsler
Først skrues lågen af
Jeg bruger en skruetrækker i stedet for en skruemaskine for ikke at ødelægge skruer og skruehuller.
Så er lågen fjernet. Så er det bare at skrue hængslerne af
Det øverste hængse er det nye. Fæstepladen til højre i billedet er plan, som den bør være. Det nederste hængsel er det gamle. Her er pladen bukket, og derfor lukkede lågen skævt.
Du køber nye hængsler hos din Adria forhandler
De nye hængsler leveres sammenfoldet. De er ret stramme at åbne, så pas på når du åbner dem. Du kan let få fingrene i klemme ( taler af erfaring ).
skift af skabshængsel
Så er det nye hængsel skruet fast i skabet. Bemærk at jeg har sat nogle små skiver på skruerne, da skruerne hoved kunne smutte igennem hængslets skruehul.
skift af skabslåger
Så er lågen skruet på
skift af skabslåger
Så er lågen justeret så den flugter med lågen ved siden af
Tilsidst checkes om lågen kan åbnes

Det tager ca. et kvarter at skifte hængsler i et enkelt skab.

Prøv også at læse disse indlæg