Slut med kolde fødder i forteltet

af Ann Karina
isabella presse marts08 01

I takt med campisternes stigende krav til komfort er der kommet meget fokus på gulvbelægningen i forteltene. Mange campister har opdaget, at et flot og dyrt fortelt alene ikke er nok til at sikre et lunt og behageligt indeklima.

Et almindeligt fortelttæppe direkte på jorden er meget sjældent nogen særlig god løsning, fordi der både trænger fugt og jordlugte op i forteltet, samtidig med at det meget let kan blive lidt fodkoldt, selv om man har varme på.

Den danske forteltfabrik Isabella har gennem flere år forsket i den mest optimale gulvløsning i fortelte. Hvis man ønsker det bedste indeklima og det højeste komfort anbefaler fabrikken en model, der omfatter en opbygning på fire-fem lag gulvbelægning.

Det kan lyde omfattende og besværligt. Det er det dog ikke, og flere og flere campister er parate til at gøre denne indsats, fordi den har vist sig yderst effektiv.

Opbygningen starter med, at man lægger et Ground Cover fra Fibertex. Det er vigtigt, at dette underlag rager omkring 25 cm ud fra forteltet. Det beskytter forteltet mod jordsprøjt og andet snavs, og der opstår ikke vandpytter på underlaget, fordi vandet kan trænge igennem.

Næste lag er specialfremstillede Isafloor gulvfliser i sort plast. Et patenteret samlesystem gør dem lette at lægge, og de kan hurtigt saves til, så de passer nøjagtigt til forteltet. De er behagelige at gå på, og medvirker også til at isolere mod jordkulde. Denne belægning er fortrinsvis beregnet for standcampister.

Det tredje lag er en stor presenning, som skal gå lidt op ad teltsidsiderne. Den sikrer effektivt mod fugt nedefra.

Image
For yderligere komfort under markiser og solsejl har Isabella-fabrikken udviklet et specielt rullegulv – Isabella Rollfloor, som er behageligt at gå på og hvor vandet kan passere igennem.

Fjerde lag er et Fibertex-produkt – et såkaldt Comfort Carpet. Det er et lunt behageligt underlag, som er meget isolerende.

Allerøverst kommer så det traditionelle fortelttæppe, som ikke må suge fugt. Hvilket indebærer at det ikke kan være et traditionelt stuetæppe, men for eksempel det svenske Bolon.

Specielt i ydersæsonerne sætter mange campister pris på en optimal gulvbelægning. Den betyder nemlig, at man stort set altid kan skabe den samme varme inde i forteltet som i selve campingvognen. Således at begge dele kommer til at fungere som en enhed.

Links
Isabella

Pressemeddelelse / Foto: Isabella

 

Prøv også at læse disse indlæg