Solifer 2014: Nyt smart design og udvidet garanti

af Ann Karina
Den klassiske aerodynamiske krop er bevaret og Solifer sætter stadig de gode køreegenskaber meget højt

I 2014 fremstår Solifers campingvogne er smarte og sportslige end tidligere. Den klassiske aerodynamiske krop er bevaret og Solifer sætter stadig de gode køreegenskaber meget højt.

I 2014 fortsætter Solifer sine tre model-serier: Artic, Finlandia og Zenit. De smalle vognene (2,27 m. udvendige bredde) stadig går under navnet Artic. De brede vogne (2,52 m. udvendige bredde) er opdelt i enkelt- og dobbelt aksletvogne, hvor Finlandia er navnet på de enakslede modeller, mens de dobbeltakslede vogne bliver kaldt Zenit.

Alle tre serie har til 2014 sæsonen får nyt udseende. Designet er inspireret af nøgle ord som styrke, mod og selvsikkerhed, og med rene og enkle former er målet at skabe en unik campingvogn. Det nye udseende skyldes t samarbejde med mellem SoliferPolar i Dorotea och designfirmaet Yovinn.

”Solifer er kendt for sine fantastiske køreegenskaber og komfort i et outdoor-miljø. Det har været vigtig for os at designe en campingvogn, der kan tåle at blive brugt meget – lidt ligesom en SUV bil”, siger Matias Cindric, der er designer hos Yovinn.

De udvendige ændringer består i en helt ny og markant bagende, herunder nye lygter og hvide LED-lamper. Siderne er i mini-hammerslået aluminium, og har i 2014 fået en mørk grå staffering. Også vinduerne er nye og mere mørke. Vinduet i fronten og ved køkkenet er gjort større for at give mere lys inde i campingvognen

I serien med de større campingvogne – Finlandia og Zenit – er det mest iøjnefaldende træk en sort stribe, der løber langs hele vognens kant, og ender ud i de nye sorte profiler nederst på campingvognen.

Hjulene er gjort større (15”), og de nye fælge er forkromet på Artic og FinLandia, på og Zenit er fælgene holdt i sort og krom.

Også indvendigt understøtter designet kontrasten mellem lys og mørke. I køkkenet er både over- og underskaber holdt i hvidt. Dette gælder også køkkenbordpladen. Den hvide farve brydes af en grå eller sort stribe rundt om vinduer, og Solifers vægbeklædning i en lys, grå nuance.

Alle andre møbler er holdt i en mørkere tone kaldet Mekong Teak. Overskabenes låger er redesignet og fremstår nu i brunt træ med en lys kontraststribe. Man kan desuden vælge mellem stof eller skind i siddegruppen.

Solifer er som standard ganske veludstyret, men kan selvfølgelig sætte sit eget præg på vognen ved at tilkøbe ekstraudstyr. Til 2014 sæsonen er listen over ekstraudstyr udvidet til også at omfatte en cykelholder til to cykler, og en nu CD/DVD afspiller. Nyt er også Mobile Multi Control til Zenit serien, der giver mulighed fjernstyring af campingvognen.

Solifer der i forvejen er kendt for at give lange garantier, har udvidet deres garantiperiode. Den 2-årige fabriksgaranti forlænges med forsikring med 4 år, og dermed har Solifer-ejere 6 års sikkerhed. Hertil kommer er skadegaranti på 3 år.

Links:
Relevante Link(s) : Solifer

Prøv også at læse disse indlæg