Annonce (læs mere efter annoncen)
Leading Campings

Superlim og små kontakter er ikke nødvendigvis en god kombination

af Bjarne Søby

Da et af panelerne til styring af lyset i vores Adria Alpina gik i stykker, mente jeg, at det kunne jeg da sagtens selv reparere. Det viste sig at være – mildt sagt at være mindre heldigt, men med god hjælp (og god service) blev problemet løst alligevel.

I soveafdelingen i vores Adria Alpina 663 er der monteret et panel til styring af lyset i soveafdelingen. Jeg tror, vi er kommet til at trykke for hårdt på nogle af knapperne, for knapperne var ligesom ’faldet’ ind i panelet, og var vanskelige at aktivere. Det gjorde det svært at hhv. tænde og slukke lyset i soveafdelingen. Især det ikke at kunne slukke lyset om aftenen, vakte nogle frustrationer, da vi har svært ved at sove i lyset af to skarpe og kraftige LED spot direkte over vores hoveder.

Jeg prøvede at lirke knapperne fri af panelet, og det lykkedes kun alt for godt. De faldt nemlig ud af panelet, og vi måtte igen ty til hovedafbryderen for at slukke lyset.

Næste dag afmonterede jeg panelet for at sætte knapperne i igen. Det var let at få panelet ud, men tre af knapperne ville ikke længere sættes fast i holderne på printpladen. Det var som om at de modhager, der skulle holde knapperne på plads, ikke længere helt forstod hvorfor de var der.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Vi havde netop været på messe i Düsseldorf, og der havde vi købt noget superlim af en meget overbevisende sælger. Iflg. kunne det lime alt, så jeg tænkte, at jeg kunne bruge den lim til at lime knapperne fast på printet igen.

Så det gik jeg i gang med. Sælgeren havde ikke løjet, for den lim, kunne virkelig lime alt. Ikke nok med at knapperne sad fast, så lykkedes det mig også at lime kontakten urokkelig fast i ’tændt’ tilstand.

Små knapper og superlim er ikke altid en god kombinationSmå knapper og superlim er ikke altid en god kombination

Det var lidt uheldigt, for hver gang vi slukkede lyset på Hovedafbryderne, så blev det omgående tændt igen. Det var ikke særligt hensigtsmæssigt, men værre var det, at også kontakte til lysprogrammeringen nu sad fast i programmerings-tilstand. Dvs. at hver gang vi tændte lyset i campingvognen, så blev det omgående programmeret…. igen, og igen, og igen….

Vi blev nødt at afmontere lyspanelet i soveværelset, for at kunne have lyset tændt i campingvognen, og der var derfor ikke andet lys i soveafdelingen end de to læsespots.Vi blev nødt at afmontere lyspanelet i soveværelset, for at kunne have lyset tændt i campingvognen, og der var derfor ikke andet lys i soveafdelingen end de to læsespots.

Vi var nødt til at afmontere lyspanelet, for at kunne få lys i campingvognen. Vi lod dækpladen sidde så’n bare for et syns skyld.Vi var nødt til at afmontere lyspanelet, for at kunne få lys i campingvognen. Vi lod dækpladen sidde så’n bare for et syns skyld.

Jeg kastede håndklædet i ringen og kontaktede Holbæk Caravan Center. Forklarede dem om min dumhed, og bad dem bestille et nyt lysstyringspanel hjem til mig. Det burde jeg have gjort med det samme i stedet for at prøve mig frem med lim. De så det som en garantisag, og 4 dage efter modtog jeg et nyt panel med posten. SUPER service fra Holbæk Caravan Center – som altid.

Her er det nye lyspanel – lige til at montereHer er det nye lyspanel – lige til at montere

For at kunne skifte panelet, skal kassen, der dækker panelet fjernes. Det sker let ved at fjerne 4 skruer.For at kunne skifte panelet, skal kassen, der dækker panelet fjernes. Det sker let ved at fjerne 4 skruer.

Panelet er lige til at presse ud. Det sker uden brug af værktøjPanelet er lige til at presse ud. Det sker uden brug af værktøj

Før ledningen ud gennem hullet i skabet og sæt multistikket i lysstyringspaneletFør ledningen ud gennem hullet i skabet og sæt multistikket i lysstyringspanelet

Så er det bare at presse lysstyringspanelet på plads igenSå er det bare at presse lysstyringspanelet på plads igen

Nu virker lyset upåklageligt igen i vores dejlige campingvogn, og om ikke andet så har jeg lært at superlim og små følsomme kontakter er en dårlig kombination.

Dejligt at have lys i soveafdelingen igenDejligt at have lys i soveafdelingen igen

 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar