TV2 & Nationalmuseet leder efter campingklenodier

af Bjarne Søby

I et unikt samarbejde giver TV2 og Nationalmuseet nu alle danskere mulighed for at fortælle historien om alt det, vi har delt med hinanden gennem de seneste 100 år. Og det gælder også camping

Til en stor udstilling jagter Nationalmuseet danskernes egne genstande og klenodier, der både fortæller noget om danmarkshistorien og samtidig har en personlig historie. Det kunne f.eks. være en spændende ting og tilhørende sjov historie om en campingvogn, der har været på farten hver sommer de seneste 20 år og er fyldt med mærker fra de forskellige feriedestinationer – eller noget helt andet. Så har du et campingklenodie, så kan du nu fortælle historien bag det.

”I hele den her enorme mængde af genstande, som vi forbruger igennem et liv, er der jo nogle genstande, det betyder noget særligt. Enten fordi genstanden knytter sig til en særlig historie, et særligt øjeblik eller et særligt møde mellem mennesker. Og det er de genstande, der er interessante,” siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Målet er – via en række tv-programmer på TV2 –  at skabe en stor udstilling på Nationalmuseet om danmarkshistorien – fortalt af danskerne selv og ved at låne danskernes egne skatte, som er fundet frem fra skuffer, skabe, garager og lader.

”Historien består jo på den ene side af konger, regeringer og beslutninger. Men den består jo også af de enkeltpersoner, der er med til at forme den. Det er virkelig vigtigt, at vi minder danskerne om, at DE er danmarkshistorien,” pointerer Rane Willerslev.

Danskerne kan melde sig til med sjove historier om særlige genstande. Et panel af eksperter udvælger i programmerne, hvilke genstande som kommer med i Nationalmuseets udstilling.

Vært på TV2-programmerne bliver Lene Beier, som glæder sig til at få de unikke historier om ting, som danskerne har i gemmerne.

”Vi har alle noget i gemmerne, der fortæller en del af danmarkshistorien. Det kunne være en tørrehjelm, en fastnettelefon eller et helt særligt kassettebånd. Jeg glæder mig til at se, hvad danskerne selv synes hører til i de seneste 100 års Danmarkshistorie,” siger TV2-vært Lene Beier.

Danskerne kan melde sig selv og deres genstande til på shortaudtion.net/en-skat-til-Danmark

Annonce (læs mere efter annoncen)

Så er det – IGEN – tid til at skifte fortelt!

Er du også træt af at skulle skifte fortelt to gange om året? Det behøver du ikke længere. Med et StandBy telt fra Svensk Telt, skal du aldrig mere brug tid på at skifte fortelt
Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar