City Grill fra Outdoor Chef er til dato en af de mest geniale gasgrill til rejsebrug, som vi har prøvet. Vi har haft grillen med på tur i snart 8 måneder, og det er svært at finde noget negativt at sige om den lille smarte grill.
Outdoor Chef hører nok ikke til blandt de mest kendte grill-mærker i Danmark – og det er egentlig synd. Firmaet fremstiller nemlig nogle rigtig gode grills til både gas og kul. Vi har haft firmaets mindste gasgrill – en City Grill 420 – med på tur i snart 8 måneder, og vi er ganske imponeret over dens egenskaber.
City Grill 420 er er gas-kuglegrill med en grillflade på 39,5 cm. Den yder ca. 4,3 kW ved et gasforbrug på 315 gr. i timen, og er udstyret med piezzo-tænding. Vi oplevede til tider at piezzo-tændingen skulle aktiveres temmelig mange gange før at gassen blev antændt, men den tændte nu hver gang alligevel. Desuden kan man skrue op og ned for varmen, og låget er udstyret med et termometer.
På trods af at City Grill 420 har et rimelig stort grill-areal, så der den utrolig kompakt. Selve grillen od al ekstraudstyr (dog ikke det store understel) kan være i transporttasken. Den fylder ikke meget, men var nu alligevel en anelse for stor til at taske kunne være i gaskassen. Vi transporterede grillen på gulvet i campingvognens badeværelset i stedet. Der kunne den let være, og taske gør, at gulv og vægge ikke bliver ridsede.
Grill og tilbehør kan være i transporttasken
At grillen er så kompakt at man kan have både grill og en masse ekstraudstyr med i en og samme taske, betyder at man stort set har et komplet ude-køkken til rådighed når som helst og hvor som helst. For med en City Grill 420 kan man grille, stege, bage og koge næsten hvad som helst – og det endda ganske overbevisende.
Så lidt fylder grillen i sammenpakket tilstand
Bordstativet frigøres, hvorefter hele grillen kan pakkes us
Her er grillen sat i bordstativet
Brænderen sidder rigtig godt beskyttet, og vi har endnu ikke oplevet at vind eller regn har kunne slukke flammen i brænderen.
Et kig ned til ringbrænderen i bunden af grillen
Det der gør City Grill 420 så alsidig er dels det omfattende tilbehørsprogram og det geniale ‘tragt-system’.
Tragt-systemet består i sin enkelthed af to tragte, der sættes i forlængelse af hinanden. I bunden af grillen sidder en ringbrænder – dvs. den er rund med et hul i midten. Den mindste tragt er placeret direkte over ringbrænderen og beskytter brænderen mod snavs og fedt. Stegefedt ledes nemlig gennem tragten og ud gennem et hul i bunden af grillen, hvor det opsamles i en lille kurv. At brænderen er beskyttet mod fedt o.l. giver også en effektiv beskyttelse mod sundhedsskadelige stikflammer og ubehagelig røg.
Her er den lille tragt på plads hvor den beskytter brænderen
Den store tragt kan så anbringes på to forskellige måder. Anbringes i direkte forlængelse af den lille tragt – altså så begge tragte udgør én stor tragt – vil der blive grillet med indirekte varme.
Varmen vil nemlig blive ført op i kuglegrillens top på ydersiden af tragten, og maden bliver derfor ikke udsat for direkte varme fra brænderen.
Det er den store tragt der afgør om der bruges direkte eller indirekte varme
Her er de to tragte i forlængelse af hinanden. Varmen fra brænderen ledes op langs grillens sider, og grilles derfor med indirekte varme.
Hvis man vender den store tragt om, vil grillen fungere med direkte varme, idet varmen fra brænderen vil blive ledt uden om den lille tragt og efterfølgende koncentreres i den store tragt.
Når den store tragt vendes om som på billedet her, bliver varmen fra brænderen koncentreret i midten af grillen, og der arbejdes derfor med direkte varme
Så er grillen klar til brug
Begge systemer virker fortrinligt, og vi har tilberedt mange forskellige retter på grillen. Det kan du læse mere om i de efterfølgende artikler om denne smarte rejsegrill.
Den er lille, smart og så kan man tilberede mange forskellige retter på den
Links: | |
Relevante Link(s) : | OutdoorChef City Grill |
Gå til del: | Vi prøver: City Grill, Del 1 Vi prøver: City Grill, Del 2 Vi prøver: City Grill, Del 3 |