Vi tester: Isabella Villa – Opstilling

af Bjarne Søby
Vi har nu et Isabella Villa på vores fastliggerplads

Vi har fået sat et Isabella Villa fortelt op på vores fastliggerplads på Western Camp. Det er nok det ultimative fortelt til fastliggere. Dels er det sindssygt stærkt, og dels kan man køre ens campingvogn væk fra teltet uden at tage det ned.

Isabella Villa er et helårstelt. Det kan tåle at stå oppe hele året – også om vinteren når der ligger en dyne af sne på taget. Det er så stærkt, at man end ikke behøver at vintersikre det – i hvert fald ikke når teltet står i Danmark.

Uden vintersikring kan taget bære 90 kg. pr. kvm. Det er pænt meget. Benyttes der vintersikring tåler taget et tryk på over 200 kg.

Isabella Villa skal monteres på en gulvramme med en højde på min. 100 mm. Vi fik derfor lagt en nyt gulv inden at Villa'en kunne sættes op.Isabella Villa skal monteres på en gulvramme med en højde på min. 100 mm. Vi fik derfor lagt en nyt gulv inden at Villa’en kunne sættes op.

Sikken et gulv. Først fugtspærrer i bunden, dernæst vandfast krydsfiner, 80 mm. styroform isolering og endelig 19 mm. gulvplade.Sikken et gulv. Først fugtspærrer i bunden, dernæst vandfast krydsfiner, 80 mm. styroform isolering og endelig 19 mm. gulvplade.

Tømreren kom med gulvet i moduler, så gulvet var hurtigt lagtTømreren kom med gulvet i moduler, så gulvet var hurtigt lagt

Så lægges det sidste gulvmodul på plads. Det tog kun ca. 1,5 time at lægge gulvet.Så lægges det sidste gulvmodul på plads. Det tog kun ca. 1,5 time at lægge gulvet.

Den store styrke opnås ved at hele stellet i Isabella Villa er lavet af 40×40 mm. aluminiumsprofiler. I taget ligger disse profiler med 45 cm. mellemrum. Profilerne er så stærke at jeg (med mine 83 kg) uden problemer kan hænge i dem. Dette sammen med den tykke tagdug giver et af de stærkeste tage på markedet.

Teltet pakkes ud. Der er mange kasser, men alt er tydeligt mærket opTeltet pakkes ud. Der er mange kasser, men alt er tydeligt mærket op

Det ser lidt voldsomt ud, men det er faktisk meget overskueligtDet ser lidt voldsomt ud, men det er faktisk meget overskueligt

Her er alle dele til stellet og alle beslag pakket ud og lagt klar til brugHer er alle dele til stellet og alle beslag pakket ud og lagt klar til brug

Modsat flere andre telte af denne type, så anvender Isabella rigtig teltdug, nemlig gennemfarvet Isacryl. Det er et åndbart materiale, så indeklimaet er i top og dannelse af kondens mindskes meget i forhold til telte med dug af presenning.

Vi synes desuden, at teltet næsten ligner et helt almindeligt fortelt. Der bruges nemlig samme teltdug på sider og front som på andre fortelte.

Først samles bagvæggenFørst samles bagvæggen

Så sættes fronten påSå sættes fronten på

Så lægges de første tagspær udSå lægges de første tagspær ud

Derefter kommer gavlene på, og nu er teltet ved at tage formDerefter kommer gavlene på, og nu er teltet ved at tage form

Isabella Villa leveres i to størrelser – nemlig med en bredde på 550 cm. og 650 cm. Dybden er 3 meter, og tilslutning kan ske til næsten alle campingvogne. Højde bagerst er ca. 240 cm.

Når man køber en Isabella Villa kan man selv bestemme hvordan fronten skal sammensættes. Der er 6 forskellige elementer. Ved Villa 550 er der 9 kombinationsmuligheder, og ved Villa 650 er der hele 18 kombinationsmuligheder.

I vores front valgte vi at få en dør, et dobbelt element med vinduer og et element med vinduer med myggenet. Desuden er der dør og ventilation i hver gavl.

Her sættes fronten fast med vulst i profilerne i fronten. Det bliver stærkt som bare pokkerHer sættes fronten fast med vulst i profilerne i fronten. Det bliver stærkt som bare pokker

Så er taget kommet på. Bemærk lige de mange tagspærSå er taget kommet på. Bemærk lige de mange tagspær

Villa leveres komplet med 40×40 mm aluminiumsprofil-stel, tag, fronter og gavle med vinduesklapper, samt tilslutningssæt med tagsluse, 2 stk. puder, understykke og standard hjulafdækning. Teltet leveres med 2 stk. 70 cm, bagvægsdele, således at åbningen 550 cm og 650 cm, bagtil vil være henholdsvis 410 og 510 cm. Alle dele kan udskiftes ved skade.

Selvom der blev arbejdet hårdt, så var der også tid til sjov. Her er det Tommy Boisen, der bliver puttet i teltemballage og lampeskærme :)Selvom der blev arbejdet hårdt, så var der også tid til sjov. Her er det Tommy Boisen, der bliver puttet i teltemballage og lampeskærme 🙂

Det er et stort arbejde at sætte en Villa op. Man kan godt selv gøre det, men man skal nok sætte et par dage af til det. Alternativt kan man betale sig fra at få stillet teltet op. Erfarne opstillere kan få teltet op på en enkelt dag.

Så er teltet næsten klar til brug. Bemærk at teltet er fristående. Den stor åbning er der, hvor campingvognen køres til. Åbningen lukkes til, når man kører campingvognen bort.Så er teltet næsten klar til brug. Bemærk at teltet er fristående. Den stor åbning er der, hvor campingvognen køres til. Åbningen lukkes til, når man kører campingvognen bort.

De sidste detaljer gøres færdige inden at teltet kan tages i brugDe sidste detaljer gøres færdige inden at teltet kan tages i brug

Vi var så heldige at Isabellas Team stillede teltet op for os. Vi skulle nemlig filme processen til en opstillingsvejledning. Den kommer snart, og er fyldt med gode tips og tricks hvad selve opstillingen angår. Så der vil også være hjælp at hente der, når videoen kommer senere i år.

Team IsabellaTeam Isabella

Isabella Villa er ikke et billigt fortelt. Priserne starter ved ca. 50.000,- kr. Men man får et sindssygt stærkt telt, der kan bruges hele året. Er man fastligger slipper man altså for at skulle skifte til vintertelt om efteråret og til sommerteltet om foråret.

Man kan desuden køre fra teltet uden at tage det ned. Når man kører campingvognen væk fra teltet, kan man lukke bagsiden helt til. Man kan altså f.eks. liggefast med campingvognen hele vinteren og i ydersæsonenerne og så køre på ferie med campingvognen om sommeren. Mulighederne er mange, og vi glæder til at prøve dem af.

Vores første indtryk af Villa’en er meget positivt. Vi fik et par dage med stærk blæst umiddelbart efter opstillingen. I et almindeligt fortelt bevæger teltdugen sig meget i hård blæst. Men ikke i en Villa. Her er teltdugen kørt på med vulst i alle stænger, så den giver sig ikke en millimeter. Det var lidt underligt at sidde i teltet at kunne høre blæsten – vel og mærke uden samtidig at høre teltdugen blafre og slå mod stængerne.

Så er teltet klar til brug. Se lige hvor lyst og luftigt det er.Så er teltet klar til brug. Se lige hvor lyst og luftigt det er.

Nu glæder vi os til den forestående vintersæson, og vi vil løbende bringe artikler om vores erfaringer med Isabella Villa.

Links:
Relevante Link(s) : Isabella

Prøv også at læse disse indlæg