Annonce (læs mere efter annoncen)
Isabella Buddy

Vi elsker hyggen i vores fortelt

af Bjarne Søby
vi elsker at være i forteltet

Det er egentlig lidt pudsigt. Vi har en stor, rummelig og lækker campingvogn med plads til hele familien. Men når vi har fortelt på, så er det i forteltet vi hygger.

Nu er det vintersæson, og vi har et lille fortelt på vores campingvogn. Det er et Isabella Universal 420 fortelt, og når jeg skriver at det er lille, mener jeg i forhold til det store fortelt, vi har på om sommeren. Så selv om der er begrænset plads i forhold til sommerforteltet, så har vi absolut plads nok.

Intet slår hyggen i et fortelt

Vi har indrettet vores Universal 420 med bord, stole, skab, varmeovn og en masse lys. Det er mega hyggeligt, og vi elsker at være der.  

vores vinter setup
Sådan har vi indrettet os i vores Isabella Universal 420. Gardinerne er trukket for at isolere en smule mod slagkulde

For os er der intet der slår hyggen i forteltet. Uanset om det er vinter eller sommer, så er det i forteltet, at vi opholder os det meste af tiden. Og det er egentlig lidt underligt.  For uanset hvordan man ser på det, så er komforten om vinteren langt højere inde i campingvognen, hvor der er god isolation, lydløs centralvarme, gulvvarme, justerbart lys og en komfortable siddegruppe. 

Annonce (læs mere efter annoncen)

Så hvorfor vælger vi så at sidde ude i forteltet? Vi ved det simpelthen, og det umiddelbart giver det ingen mening.

Tåbeligt og ikke særlig miljøvenligt

Der er ingen isolation i forteltet. Kun et par millimeter teltdug adskiller os for udetemperaturen, og om vinteren er vi nødt til at have vores varmeovn kørende konstant for at kunne holde varmen. 

hygge i forteltet
Der ser da hyggeligt ud, når lyset stråler ud fra forteltet

Blæseren i varmeovnen støjer, så der er bestemt ikke stille. Faktisk har vi to varmeovne i forteltet. Ikke fordi, at en enkelt ovn ikke kan varme forteltet op, men ved at bruge to oven skal de ikke arbejde så hårdt for at varme forteltet op. Ved at bruge to ovne, har vi derfor ikke så høj støj fra blæseren, og vi får en mere jævn fordelt varme.

Når man tænker lidt over det, så er det jo fuldstændig tåbeligt, at vi ikke går indenfor i campingvogn når det er koldt. Varmeovnene støjer, det vil altid trække lidt, der er høj luftfugtighed og selvom vi sidder godt i vore positionsstole, så er der bedre komfort i siddegruppen i campingvognen. Og vi skal da slet ikke komme ind på hvor miljøvenligt det er at prøve at varme et uisoleret fortelt en kold vinteraften.

bjarne i fortelt
En glad mand. Jeg elsker at hygge i vores fortelt 🙂

Men selvom vi sikkert ville have det meget mere komfortabelt inde i campingvognen, så bliver vi ude forteltet. Det er der vi hygger, spiser, og nyder at være på camping.

isabella triplight
Vi bruger Isabella TripLights som uplight i forteltet. Det giver et dejligt inddirekte lys.

Det er i vores fortelt vi hygger

Så hvorfor går vi ikke ind? Vi ved det faktisk ikke, men vi gør det kun nødigt. Men det at være i forteltet er for os indbegrebet at det at være på camping. Måske er det fordi vi føler os lidt mere ’udendørs’. Vi sover og laver mad i campingvognen, men når der fortelt på, så er det ikke i campingvognen at vi hygger, snakker, og nyder at være væk hjemmefra. Det er i forteltet.

rødvin og lys
Masser af lys og et glas rødvin. Det bliver ikke meget bedre 🙂
Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg