Hæmningerne slippes på ferien

af Bjarne Søby
Hæmningerne slippes på ferien

Sommeren står for døren, og tusindvis af danskere skal på sommerferie. Men hvad er det egentligt, man ser frem til? En ny undersøgelse har indkredset, om de personlige grænser er anderledes på en ferie. Og det ser sådan ud. Det viser en ny undersøgelse, Apollo netop har fået foretaget

“De personlige grænser er lidt anderledes, når vi er på ferie, og mange danskere slipper hæmningerne, når de er væk fra den almindelige hverdags-trummerum. Det viser en ny undersøgelse, Apollo har fået foretaget. At hæmningerne smides på ferien viser sig typisk ved, at danskerne bruger flere penge (35 %), opsøger fremmede (21 %), prøver nye ting (20 %), drikker mere alkohol (16 %) og prøver kræfter med det lokale sprog (13 %). Og så lader det til, at mænd er hurtigere til at smide hæmningerne end kvinder. 41 % siger, at de aldrig opfører sig anderledes, når de er på ferie sammenlignet med hele 51 % af kvinderne”, fortæller Rikke Koks Andreassen

De danske ferierejsende forklarer desuden, at de gør ting, de normalt ikke ville, fordi de gerne vil have nye og anderledes oplevelser. Dét siger 44 % af de adspurgte, 37 % vil have det sjovere, mens 32 % vil være mere afslappede og 18 % vil være anderledes end normalt.

“Men hvor kvinder har større tendens til at søge nye oplevelser (49 % mod 40 %) og være mere afslappede (34 % mod 30 %), er mænd mere fast besluttede på at have det sjovt (40 % mod 34 %), kan vi se. Det går godt i tråd med, at hovedparten af de kvinder vi sender på ferie over sommeren gerne vil have en spa-oplevelse, og at mændene gerne vil kunne dyrke sport og i det hele taget prøve grænser af med vilde oplevelser som bungy-jump, kitesurfing og bjerg-trekking”, forklarer Rikke Koks Andreassen.

Både mænd og kvinder erkender, at de bruger flere penge, når de er på ferie (35 %), en andel som stiger til 46 % i aldersgruppen 25-34.

Mænd viser sig at være mere villige til at opsøge fremmede, når de er på ferie (22 % mod 20 %), og det samme gælder aldersgruppen 25-34 (24 %) – selvom dette ganske enkelt kunne skyldes, at de har mere tid til at lære andre at kende på deres ferie.

Yngre ferierejsende har også den største tendens til at ændre deres udseende: 11 % i aldersgruppen 25-34 vælger mere afslørende tøj på ferien.

Desuden er det dem i alderen 25-34, som viser den største vilje til at prøve kræfter med det lokale sprog. 14 % siger, at de gør det, og det samme gælder 15 % af parrene med børn.

Hvad angår kærlighed og sex, så har mænd en større sandsynlighed for at smide deres hæmninger. Mænd har større tendens til at flirte med deres partner (5 % mod 4 %), flirte med fremmede (3 % mod 2 %) eller dyrke sex med fremmede (2 % mod 1 %).

Det er analyseinstituttet Opinion Matters, der har foretaget undersøgelsen for Apollo. 1500 danskere i et bredt udsnit af den danske befolkning (geografi, køn, alder, etc.) har deltaget i undersøgelsen.

Undersøgelsen er lavet med charterturisme for øje. Men passer den også på os campister? Hvad synes du? Giv evt. din mening til kende som kommentar til denne artikel.

Links:
Relevante Link(s) : www.apollorejser.dk

Prøv også at læse disse indlæg