Annonce (læs mere efter annoncen)
Ferie For Alle 2024

B/E Kørekort

af Bjarne Søby
Active Image
Et almindeligt kørekort giver ret til at føre et køretøj (inklusiv anhænger) op til 3.500 kg. Hvis vogntogets samlede vægt overstiger 3.500 kg. skal man have et B/E kørekort – det såkaldte trailerkort.

Det er totalvægten, som bestemmer, om du skal have et almindeligt kørekort eller en trailerkørekort. Har dit køretøj en totalvægt på op til 3.500 kg, skal du måske have et trailerkørekort, hvis dit påhængskøretøj har en totalvægt på over 750 kg. Trailerkørekortet er kategori B/E.

Er man i tvivl om, hvorvidt man skal have et B/E kørekort eller ej, kan man let undersøge dette. Du skal bruge registreringsattesten på både bil og campingvogn for at undersøge det. Hvis du er ved at købe en campingvogn, og derfor ikke har en registreringsattest på denne, skal du kende campingvognens egenvægt og totalvægt. 

Klik her for at undersøge om du skal have et B/E kørekort eller ej.

Hvis du skal bruge et B/E-kørekort for at køre med din nuværende eller kommende campingvogn, skal du til en køreskole for at få kørekortet.

Køreprøven til stor trailer består kun af en praktisk prøve, altså ingen teoriprøve. 

Køreprøven har normalt en varighed af ca. 45 min, hvor en del af tiden bruges til overhøring i de særlige regler der gælder for vogntog (teknisk teori).

Udover at køre bilen i de almindelige færdselssituationer, skal du også vise at du kan bakke højre om et hjørne ved brug af spejlene.

Obligatorisk undervisning i henhold til Færdselsstyrelsens undervisningsplan er 4 teorilektioner á 45 minutter og 6 kørelektioner á 45 minutter.

Læs mere på Sikkertrafik.dk

Prøv også at læse disse indlæg