Camp-let’er til påsketræf på Ærø

af Bjarne Søby
Camp-let træf på Søby Camping i Påsken

Søby Camping på Ærø er en af landets mindste campingpladser, men ligesom når små biografer nogle gange også er først med premierefilm, lancerer pladsen Danmarks første træf for Camp-lets teltvogne.

Der er rift om færgepladserne til Ærø – ikke bare i højsæsonen, men også ved højtider som påske, pinse og jul, og i år vil der også være en del Camp-let’ter med på ruterne fra enten Fyn eller Als. Den lille ø i det sydfynske øhav er nemlig vært for det første træf nogensinde for ejere af de populære teltvogne.

Det er Janus Hansen, ejer af Søby Camping, som er kommet på ideen med at lave Camp-let-træf:

– Jeg har en kammerat, der købte en gammel Camp-let, som vi har joked meget med. Men han er glad for den, og den er en yderst praktisk vogn, når man skal på ferie. Søby Camping har kun 37 pladser, hvoraf 5 er besat af fastliggere, så det er muligt at få samlet alle teltvognene i en lille ”by” for sig selv, så ejerne kan være sammen, siger Janus Hansen.

Janus Hansen, indehaver af Søby CampingJanus Hansen, indehaver af Søby Camping

Familien Hansen har et ejendomsselskab, som i 2007 købte Søby Kro og byggede det om, så det fremstår med 9 ferielejligheder. Campingpladsen ligger blot 800 meter fra kroen, og da pladsen kom til salg sidste år, slog Janus Hansen til. Foruden de 37 pladser, råder Søby Camping også over 3 hytter og fra 1. maj står der også 2 Camp-let’er permanent på pladsen med henblik på udlejning. Endvidere har Søby Camping nye facilitetsbygninger fra 2008, så den side af sagen er også helt i orden,

– Campingpladsen står for det samme som kroen, at det skal være steder, hvor folk kommer for at nyde det gode liv med fred og ro,  god mad og afslapning i  Ærøs flotte natur. Pladsen er derfor også ideel til ferie i teltvogn, hvor man har naturen lige ude på den anden side af en stofdug, siger Janus Hansen.

Janus Hansen opfordrer interesserede i at være hurtige på beslutningen, fordi transport til og fra øen er anhængig af, at der er plads på færgerne fra enten Svendborg, Fåborg eller Fynshav på Als.

Ærø har 6700 indbyggere, og den er 30 km lang og otte kilometer på det bredeste sted. Under det fire dage lange teltvognstræf er der arrangeret rundtur på øen suppleret med ølsmagning og besøg på et stort solvarmeanlæg. Den lokale guide tager naturligvis også gæsterne med ud til at nogle af de naturperler, som gemmer sig på den 90 kvadratkilometer store ø.

Hos Camp-let A/S håber man, at en hel del Camp-let ejere beslutter sig for at få luftet deres teltvogne i påsken. Den ligger så sent i år, at det nærmest er forsommer, og alle krydser naturligvis flot forårsvejr. Samtidig håber direktør Hans Jørn Nissen, at ideen fra Ærø breder sig til andre campingpladser, der vil samle Camp-let’erne, så ejerne kan udveksle ideer og erfaringer med at få den bedste teltvognsferie.

Ligesom det er billigt at leje en Camp-let, rummer de fleste husholdningsbudgetter også plads til et ejerskab. Et tjek på prisberegneren på www.camplet.dk afslører, at man kan blive flot kørende for bare 461 kroner om måneden. For 50 kr. ekstra medfølger der masser af ekstraudstyr til familiens ferie.

For yderligere oplysninger, kontakt Janus Hansen, Søby Camping, tlf. 22 29 11 

 

Prøv også at læse disse indlæg