Camp-let som både værksted og bolig

af Ann Karina
camplet presse 0712 speedway

Oliver Klockmann Christensen på bare 9 år drømmer om en karriere som professionel speedwaykører. Familien fra Gram kombinerer knægtens mange speedwayløb med fritidslivet i en Camp-let.

Han er styrtet et par gange, men Oliver Klockmann Christensen er lige så frygtløs som altid, når han kører tæt på konkurrenterne med sin 80 ccm speedwaycykel.

Den 9-årige knægt fra Gram i Sønderjylland ligger lunt i svinget, når det gælder hans tekniske formåen på en speedwaycykel og evnen til at høste point til sit hold fra Vojens Speedway Klub. Men man ligger også lunt i den Camp-let, som familien råder over, og som den anvender til både sommerbolig og mekanikerværksted for drengens lynhurtige maskiner.

– Man sover altså godt i en Camp-let. Og så er det rigtig hyggeligt at bo i den, siger Oliver, der ofrer sig 100 procent for sin sport og drømmer om en karriere som professionel kører – ligesom idolet Nicki Pedersen.

– Jo, jeg er også lidt flittig i skolen og skal i 4. klasse efter sommerferien. Selv om jeg gerne vil køre speedway og bruger rigtig meget tid på at træne, skal jeg også passe min skole, siger mor og far, forklarer Oliver.

De fleste forestiller sig en vildbasse, når man som Oliver vrider sømmet i bund og tvinger al energi ud af speedwaycyklens motor på både langsider og i svingene. Men den holder altså ikke i Olivers tilfælde. Han er en stille og rolig dreng, indtil han kommer overskrævs på en speedwaycykel. Så tager pokker ved ham.

– Oliver er god til at koncentrere sig og suge til sig, uanset om det er træneren der forklarer, eller når klubben og holdet har besøg af speedway-kendisser som Hans Nielsen. Og så gør han aldrig tingene sværere end de er, lyder forklaringen fra Olivers far, Per Christensen, på sønnens succes.

Oliver kører som sagt for Vojens Speedway Klub, og halvvejs henne i sæsonen havde han og kammeraterne vundet samtlige holdmatcher på nær et enkelt løb. Oliver selv sætter kun ganske få points til i sine løb.

Med mange udebane-matcher så langt væk som i Vendssyssel er speedway ikke bare knægtens, men hele familiens sportsgreen, og ofte er mor Marianne og lillesøster Emilie også med. Og så har Oliver Camp-let med som hovedsponsor.

– Nu har vores familie jo altid brændt for motorsport, og så er det jo dejligt, når vi samtidig kan hjælpe en rask gut som Oliver frem inden for hans sport. Han er en god ambassadør for os, ikke bare med udsmykningen på hans speedwaycykel, men også den opmærksomhed, der følger med, når familien i løbet af ingen tid slår Camp-let’en op rundt om på de jyske og fynske speedwaybaner, siger direktør i Camp-let A/S, Hans Jørn Nissen.
 

Links:
Relevante Link(s) : Camp-let

 

Prøv også at læse disse indlæg