Campingferie i telt hitter igen

af Bjarne Søby
Foto: DK-CAMP

De gode og lune somre, som vi har haft de sidste par år i Danmark, har skubbet til en udvikling, hvor teltferie i Danmark igen er blevet yderst populært.

2014 har været et godt år for de danske campingpladser. Tal fra Danmarks Statistik viser en fremgang på 3,4 % i antallet af overnatninger i perioden fra januar til august 2014 i forhold til sidste år.

Når snakken falder på campingferie tænker mange mennesker på campingvognen som rammen om ferien. Men lejrcheferne ude på de danske campingpladser oplever i disse år, at i sær unge familier har fået øjnene op for teltet, som udgangspunkt for en aktiv eller afslappende ferie. Men også mange ældre genoplever ungdommens lidt primitive teltferier, nu bare i et af de mere komfortable telte, der findes på markedet i dag.

Teltferie er for alle aldersgrupper

På Faaborg Camping på Sydfyn oplever man fortrinsvis en vækst i cykelturister, der overnatter i telt.

”Vi har haft mange flere cykelturister de sidste par år. Det er både familier med børn samt unge og ældre mennesker, der tager på cykelferie. Vi har haft mange fra Tyskland, Schweitz og Holland. De elsker det flade land, naturen, havet og friheden på 2 hjul. De overnatter i telt eller i en af vores transithytter”, fortæller lejrchef Torben Kjærulff.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Torben Kjærulff ser det gode vejr som den vigtigste faktor for væksten i cykelturister:

”Vejret er meget afgørende. Når det bliver dårligt vejr, er de væk igen. Men der er generelt flere, fordi cykelferie ikke kun er for unge. Vi oplever folk på 70 år eller mere, der tager på cykelferi e. De holder sig raske og sunde”.

Det gode vejr lokker

På Hundige Familiecamping ved Ishøj på Sjælland oplever de også en stigning i antal af overnatninger i telt. Men her står cykelturisterne ikke for væksten.

”Vi har haft flere teltcampister i år. I sær har vi haft mange hollændere, fortrinsvis unge familier. De kommer med alt fra det lille iglotelt til det store familietelt. Min fornemmelse er, at det ofte er mennesker, der selv som børn har været på teltferie. Nu vil de give deres børn den fantastiske oplevelse, det er at holde ferie i et telt”, fortæller receptionist Andreas Petersen.

På Søndervig Camping i Vestjylland har man også i år oplevet flere overnatninger i telt.

”Vi får besøg af mange nye gæster med telt, som vi ikke har set før. Typisk er det unge eller yngre mennesker, der holder en spontan teltferie. De har typisk et telt liggende, og det smider de i bilen og kører af sted. Typisk kan vi se, at de er nye, fordi de ikke har noget campingpas”, fortæller lejrchef Robert Kroning.

Campingpladser udlejer telte

Kim Sørensen, der driver Hasle Camping på Bornholm, og sidder i Hovedbestyrelsen i DK-CAMP, der er en sammenslutning af mere end 300 danske campingpladser, genkender den stigende interesse for teltferie.

Han fortæller, at der generelt også er stor efterspørgsel på de campingpladser, der udlejer faste telte med alle faciliteter på campingpladsen.

”Telte i dag kan tåle kraftige regnbyger, og de kan købes i alle prisklasser. De er lette og fylder ikke meget. Derfor kan de let være i de små biler, som der bliver solgt mange af i disse år”, fortæller Kim Sørensen

Annonce (læs mere efter annoncen)

Prøv også at læse disse indlæg