Robens nye Odessey telte er designet til at præstere på naturens betingelser

af Bjarne Søby

Den prisvindende producent af udstyr til udendørsaktiviteter, Robens, har lanceret en nye serie af robuste, tekniske telte, der er udviklet til brug i Europas vilde natur. Teltene er designet til at klare de udfordringer, som det skiftende vejr og forhold udendørsaktiviteter kan møde året rundt, og hvor vægt og volumen samtidigt tæller, når taskerne pakkes. Alle telte i Odyssey-serien er hurtige og nemme at slå op ved at fastgøre teltet med kroge på den udvendige ramme, der giver masser af praktisk plads, uden at man bliver straffet i form af ekstra vægt eller fylde.

 

Teltene er fremstillet af Robens HydroTex AWT-T 30D ripstop-polyestermateriale. Den udvendige overflade er silikonebehandlet for at fremme ydeevnen, mens den indvendige overflade har en PU-belægning, så sømmene kan tapes for at sikre et vandsøjletryk på 3.000 mm. Polyester er at foretrække frem for nylon på grund af materialets indbyggede UV-bestandighed samt dets vandskyende egenskaber, der forhindrer, at fibrene optager vand. Det betyder, at teltdugen på et Robens Odyssey telt forbliver spændt, og at teltet står stabilt i vådt vejr, hvilket forhindrer beskadigelse og vandindtrængen som følge af en flagrende teltdug.

Stabiliteten øges yderligere ved hjælp af Robens Storm Guard barduner, der forbinder stoffet direkte med Pressfit-stænger og teltpløkker af DAC-aluminiumlegering. Dobbelte pløkningspunkter til linerne sikrer nem og korrekt justering af alle telte.

robens presse 050220

Odyssey-serien omfatter Elk River 1 til én person, Buck Creek 2 til to personer og Stony Brook 3 til tre personer, plus en Wing Tarp for ekstra overdækket plads.

Elk River 1 (billedet til højre) på kun 1,52 kg er et skrånende tunneltelt, der fastgøres med kroge på den udvendige ramme, som giver teltet en aerodynamisk form. Teltet har en tilpas højde til, at du kan sidde i inderteltet tæt på døren. Fordøren til teltet indgang kan foldes til den ene side, så du kan nyde udsigten. Den dobbelte lynlås gør det muligt at åbne døren foroven for ekstra ventilation. Indgangspartiet er stort nok til at opbevare rygsæk og støvler.

Buck Creek 2, der vejer 2,35 kg, er ligeledes et skrående tunneltelt med en tilpas højde til, at to personer kan sidde i inderteltet tæt på døren. Teltet fastgøres med kroge på en ekstern ramme, der forlænger indgangspartiet og dermed giver den ekstra opbevaringsplads, der er nødvendig til to personer. Der er bund i en del af indgangspartiet til beskyttelse af grej og tasker samt et adgangsområde, hvor man kan stille sine våde støvler. Adgang til teltet sker via en dør i siden, der foldes til den ene side. Der er en dobbelt lynlås, så døren kan åbnes foroven for ekstra ventilation.

Stoney Brook 3 tunnelteltet med en vægt på 3,31 kg har sovepladser til tre personer og tilstrækkelig højde til at sidde i hele teltet. Teltet fastgøres med kroge på en udvendig ramme, hvis øverste stang forlænger indgangspartierne på teltets for- og bagside. Derved opnås den opbevaringsplads og de fleksible adgangsmuligheder, som tre personer forudsætter. Der er teltbund i en del af indgangspartierne til beskyttelse af dit grej samt et adgangsområde, hvor du kan stille dine våde støvler. Hvert indgangsparti er forsynet med en sidedør, der kan foldes til den ene side. Der er en dobbelt lynlås, så døren kan åbnes foroven for god ventilation.

Brug af Wing Tarp giver mulighed for ekstra afskærmning af teltet, den kan også bruges alene, når du er på eventyr med let oppakning, eller som beskyttelse på vandreturen, hvor vandrestavene bruges til understøttelse. Tarpen vejer 790 gram.

Yderligere oplysninger, priser og nærmeste forhandler kan findes på robens.de

Prøv også at læse disse indlæg