Forteltet til brug sommer og vinter

af Ann Karina / Pressemeddelelse
Active Image
Flere og flere campister udvider campingsæsonen til at omfatte hele året

I takt med at flere og flere campister udvider sæsonen til også at omfatte vinteren, er interessen for større helårsfortelte steget mærkbart. En væsentlig del af årsagen er også, at helårsforteltene i dag har en så høj kvalitet og isoleringsgrad, at de sammen med et solidt gulvarrangement og en varmeovn i forteltet fortsat er et lunt og godt opholdssted -selv med frostgrader udenfor.

Den danske forteltfabrik Isabella har mærket tendensen ved, at mange campister nu bruger helårsteltet både sommer og vinter. Tidligere var mest almindeligt, at helårsteltet blev taget i brug, når efteråret meldte sig og taget ned igen sidst på foråret for at give plads for det store standfortelt.

Image
Universal 420 (Foto: Isabella)

Derfor er der nu et mere udtalt ønske om mere plads i helårsforteltet, hvilket har givet sig udslag i en mærkbar stigning i salget af fabrikkens store Universal 420. Oprindeligt er det opbygget som et vintertelt, med stærke Zinox stålstænger, knæk og hældning i taget, så sneen kan rutche af, kraftige skumgummipuder som slutter meget tæt til campingvognen og meget robuste materialer i tag, sider og sokkel.

Men på grund af de mange åbningsmuligheder i både front og gavle, er det bestemt anvendeligt som sommerfortelt. Begge frontsektioner kan uafhængigt af hinanden nedfældes, så forteltet bliver en veranda eller helt afmonteres, så det bliver et solsejl.

Et oplukkeligt myggenetspanel er placeret midt i fronten, og i gavlen er der ekstra brede døre.

Selv om Universal 420 – samt seriens lidt mindre fortelte – i sig selv er meget stabile og tåler selv meget hårde vejrforhold, så er det tilrådeligt med en såkaldt vintersikring, hvis det opstilles i de strengeste vintermåneder. Det er i øvrigt et krav for forsikringsdækning.

Vintersikringen består af 2 stk. ekstra overliggere samt 3 stk. støttestænger

Universal-forteltene findes også i bredderne 360 og 300 med teltdug i blå nuancer, mens 420 er i skygrey farver.

Læs mere hos Isabella

 

Prøv også at læse disse indlæg