Fra Gibraltar til Nordkap med en Camp-let

af Bjarne Søby
Fra Gibraltar til Nordkap med en Camp-let

35-årige Thomas Jeppesen tog orlov fra sit job for at realisere en gammel drøm – en køretur fra Gibraltar til Nordkap med en Audi 80 og en Camplet på trækkrogen.

Thomas Jeppesen fra Esbjerg er i sommer blevet noteret for en bedrift, som kun ganske få er forundt. Han har kørt tværs igennem det europæiske kontinent i en 21 år gammel Audi og med en Camplet på trækkrogen.

35-årige Thomas er til daglig maskintekniker hos det rådgivende ingeniørfirma ISC i Esbjerg. Han bor alene og bruger masser af tid på at passe og pleje den Audi 80 fra 1989, som forældrene købte fra ny, og som han overtog, da de ville skifte den ud for 6 år siden.

“Som barn camperede jeg med mine forældre i campingvogn, og for tre år siden købte jeg en brugt Camplet fra 2003. Jeg ville have en vogn, som jeg selv kunne håndtere og som er nem at køre med. Camplet’en lever op til begge dele, og jeg kan holde en benzinøkonomi på 13,5-14 kilometer pr liter i Audien, når jeg har teltvognen med”, fortæller Thomas Jeppesen.

Den 35-årige maskintekniker har i mange år drømt om den dag, han fik tid og råd til at køre fra Gibraltar til Nordkap, altså den næsten 6000 kilometer lange tur tværs gennem det europæiske kontinent, og i år havde han så sparet så mange penge sammen, at han kunne gå ind til chefen og bede om orlov.

“Tidligere har jeg været af sted med Camplet i 2-3 uger om sommeren. Første år var jeg ved Gardasøen, året efter i Rom, og sidste år kørte jeg til det nordvestlige Spanien. Men en sommerferie rækker ikke til turen fra Spanien til Nordkap, så jeg bad om 10 ugers orlov uden løn, og det fik jeg”.

Det drejer sig som sagt om en strækning på 6000 kilometer, men Thomas har faktisk kørt mere end dobbelt så langt. Han skulle nemlig først til Gibraltar med Audi og teltvogn, og han skulle jo også hjem fra Nordkap igen.

“Jeg har selvfølgelig ikke nær så meget bagage med som mange familier, men mit grej fyldte alligevel en hel del. Jeg havde proviant og tøj med til 4 uger ad gangen, og da Danmark meget belejligt ligger midtvejs på strækningen, kunne jeg halvvejs på turen køre hjem i en uge for at proviantere og vaske tøj”, fortæller Thomas.

Han har på intet tidspunkt følt sig alene på sin 10 uger lange ekspedition. Audiens musikanlæg har kørt på højtryk, og på campingpladserne er han hurtigt kommet i snak med andre danskere, når han slog Camplet’en op.

“Selve ruten er på 12.000 kilometer, men jeg nåede faktisk at køre en halv gang mere, mens jeg var af sted. Hvis man drøner derudaf, kan man gøre turen Danmark-Gibraltar-Nordkap-Danmark på 3 uger, men jeg havde jo masser af tid til også at besøge seværdigheder. Jeg lod derfor min Camp-let stå et par dage på de enkelte campingpladser og brugte den som base for ture ud i det pågældende område”, fortæller Thomas.

Nogle vil mene, at det er vovet at drage på langfart med en så gammel bil, men Thomas havde ingen bekymringer, og både han, bil og teltvogn nåede velbeholdent til Danmark igen. Nu er Camp-let sendt i hi, hvor den kan samle kræfter, til Europas motor- og landeveje kalder igen næste sommer.

Pressemeddelelse

Links:
Relevante Link(s) : Camp-let
Se også: Nordkap – Tur / Retur

 

 

Prøv også at læse disse indlæg