Isabella Eclipse giver skygge både foran og i forteltet

af Bjarne Søby

Vi har rejst i flere år med et Eclipse Frontsolsejl, og sat det op et utal af gange. Men denne gang tænkte vi os ikke om, og løb ind i et par udfordringer. 

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Isabella.

Hvis du ikke kender til et frontsolsejl, så et det et solsejl, der monteres foran forteltet, så man nærmest for en overdækket terrasse foran forteltet. Det giver flere fordele.

For det første så giver det skygge inde i forteltet. Når solen står lige ind på ens fortelt, kan der blive ulideligt varmt inde i forteltet. Et frontsolsejl giver skygge inde i forteltet, da solen ikke står lige ind gennem vinduerne.

Selvom solen står lige ind på forteltets front, er der skygge inde i forteltet.

For det andet så giver et frontsolsejl læ og ly for dug og regn, så man kan sidde ude selv om det regner eller når duggen falder.

Frontsolsejlet giver dejlig skygge inde i forteltet.

Det monteres under forteltets udhæng, og er let at stille op. Og da vi har gjort det mange gange, tænkte vi os ikke om, og det gav nogle udfordringer.

Et stangsæt er ikke bare et stangsæt

Denne sæson ligger vi fast med et Isabella Forum med Mega Frame stangsæt. Jeg har flere F-link beslag liggende i gaskassen. Det er de beslag man skruer på stængerne i udhænget, som frontsolsejlets stænger skal hægtes i.

Problemet var bare, at mine beslag ikke passede på de meget tykkere Mega Frame stænger, og kunne ikke monteres. Men frontsolsejlet skulle op, så der måtte tænkes kreativt. Det lykkedes os at få det op, og det endda ret stabilt – selv i kraftig blæst.

En stump vulstbånd inde i gummiafdækningen på stangen, og så kan man sætte et Fix On beslag fast. Ikke særlig stærkt, men i et nødstilfæde virke det.

Et alsidigt frontsolsejl

Isabella Eclipse frontsolsejl kan anvendes både som frontsolsejl foran forteltet og sættes som markise i campingvognens forteltsskinne. Det er smart og gør det til et meget anvendeligt solsejl.

Det lette CabonX stel med IsaFix-koblinger og TectumPro samlesystemet, giver solsejlet en lav vægt og gør det hurtig og nemt at stille op. For ekstra læ kan en side tilkøbes. Siden passer både i højre og venstre side.

Vi lavede denne video hvor du både kan se frontsolsejlets fordel, og vores noget alternative opstilling:

Se mere til Isabella Eclipse frontsolsejl på Isabellas hjemmeside

Prøv også at læse disse indlæg