Jubilæumstraileren ruller endnu

af Ann Karina
Image

I år er det ti år siden, at Camp-let A/S begyndte at fremstille Euro-trailere. Den første, som rullede ud fra fabrikken, har transporteret masser af hvidevarer for Arnum El-Service. Nu har den fået en seniorordning, men den ruller stadig.

Ofte beholder fabrikanter selv det første eksemplar af et produkt, som forlader samlebåndet. Det gælder dog ikke Euro-trailere fra Camp-let A/S. De er så solide, at de sagtens kan bestille noget, holde sig kørende i mange år og stadig se ordentlige ud på de runde fødselsdage.

I år er det 10 år siden, at Camp-let sendte den første trailer af sted fra fabrikken i Arnum. Den har alle årene kørt hos Arnum El-Service blot få huse fra Camp-lets hovedkvarter, så fabrikken har hele tiden fulgt med i, at vognen nu også var fremstillet i en så god kvalitet, som det var meningen.

– Vi kan i hvert fald ikke klage over den. Det var min daværende chef, der købte traileren, og vi har ikke skånet den på nogen måde. Den har i gennemsnit været ude at køre hver anden dag, enten med hvidevarer eller til at fragte affald væk på. Og så har den stået udenfor alle årene. Jeg tror ikke engang, at der nogensinde skulle nye dæk på den, fortæller den nuværende ejer af Arnum El-Service, Dennis Petersen.

Det var lidt af et tilfælde, at Camp-let også gik ind på trailermarkedet. Der var købt nye maskiner til smedeværkstedet til brug ved fremstilling af Camp-let’er og Mustang hestetrailere, men de blev ikke udnyttet tiltrækkeligt. Derfor gik man i gang med at udvikle en ny, danskfremstillet kvalitets-trailer. Efter at der sidste år kom en ny model på 2,60 i længden både med og uden bremser, er man nu oppe på syv modeller i alt og med Euro 160 som familiens Benjamin.

– Grundessensen i Euro er de køreegenskaber og den kvalitet, som forbrugerne kender i forvejen fra vore øvrige produkter. Alle tre typer køretøjer er fremstillet på hver sin måde, men mange af underleverandørerne leverer til gengæld til alle tre vogntyper, så vi sikrer den samme høje standard for dem alle.

Arnum El-Services første trailer fra 1998 var en Euro 180. Den solgte Dennis Petersen sidste år til sin onkel, der nu bruger den som hobby-trailer. El-installatøren var dog ikke i tvivl om fabrikat, da han skulle ud at finde en afløser for jubilæums-traileren.

– Vi har selvfølgelig købt en Euro-trailer igen, men denne har vi fået en 220’er, siger Dennis Petersen.

Siden produktionen af trailere blev sat i gang, har der været en tilsvarende større efterspørgsel på både teltvogne og hestetrailere, og Euro er ikke længere bare et produkt, som skal udnytte overkapacitet på virksomheden.

Ved indretningen af Camp-lets spritnye fabrik i Gram blev der indkøbt maskiner udelukkende til fremstilling af trailerne med de gule stjerner på siden.

Salget af Euro-trailere har været en smule vigende i de senere år. Det skyldes den meget hårde konkurrence, der er på dette marked. Camp-let har dog besluttet, at man ikke vil gå på akkord med kvaliteten. Køberen skal være lige så tryg, uanset om han har en Euro-trailer, en Mustang hestetrailer eller en Camp-let på trækkrogen.

Links
Camp-let

Pressemeddelelse / Foto: Camp-let

Prøv også at læse disse indlæg