Montering af tryklåse til forteltets hjulafdækning

af Bjarne Søby
hjulafdaekning montering 01

Vores nye campingvogn har to aksler, og derfor måtte vi have en ny og større hjulafdækning til forteltet. Hjulafdækningen fastgøres til campingvognen med tryklåse, og dem kan man let selv montere. Se med her hvordan det gøres.

For at hindre træk m.m. i forteltet, sætter man normalt en afdækning mellem campingvognens buns og jorden. Denne afdækning (eller understykker, som det også kaldes), fastgøres til campingvognen med en vulst i en skinne, og med pløkker til jorden. Da understykket flugter med campingvognens bund, kan det i sagens natur ikke også dække campingvognens hjul. For også at tætne her mod træk, bruger man en hjulafdækning. Og det er montering af tryklåse til denne, at denne artikel handler om.

Og lad mig bare slå fast med det samme – det er pærelet at montere tryklåsene. Herunder kan du se, hvordan det gøres

 
Træk nu hjulafdækningen på plads i dobbeltskinnen

 
Juster hjulafdækningen så den midterste tryklås på hjulafdækningen er på midten af skærmen over campingvognens hjul.


Afmærk midten. Det er her, du skal sætte den første tryklås.


Vi har fået en pose med skruer og understykker til tryklåsene med til vores nye hjulafdækning


Tag en skrue, før den gennem hullet i midten af tryklåsens understykke og skru den fast i skærmen over campingvognens hjul. Pas på ikke at overskrue. Skruen skal have godt fæste.


Tryk nu hjulafdækningen fast i den nye tryklås. Nu har du et fikspunkt hvorfra du mærke op til de resterende tryklåse.


Stræk nu hjulafdækningen ud og mærk op hvor tryklåsene skal side på campingvognens sider. Typisk skal der monteres en trykknap i hver af de øverste hjørne på hjulafdækningen.


Skru nu underlaget til tryklåsene ind i campingvognens side. Igen – pas på ikke at overskrue skruen. Det skal sidde godt fast og holde tryklåsens understykke godt fast på campingvognen.


Her er tryklåsens understykke skruet fast på campingvognen

 
Det var det – så er arbejdet færdigt.

 

 

Prøv også at læse disse indlæg