Nye autocampere fra Bürstner

af Ann Karina
Image

 

Bürstner fylder 50 år og fejrer sin fødselsdag ved at sende flere attraktive, nye modeller på markedet, bl.a. 2 nye autocampere: Quadro it 664 og it 674.

Sølvtøjet er blevet pudset, og champagnen er lagt på køl. I Kehl, hovedsædet for Bürstner autocampere og campingvogne i Europa, er alle ved at gøre sig klar til 50 års jubilæet i 2008.

I 1958 begyndte snedkermester Jakob Bürstner at producere campingvogne i sit værksted i nabodistriktet, Neumühl. Siden da har mærket vokset sig stærkere og stærkere og er i dag et af topmærkerne inden for camping-industrien. Bürstner er i dag ensbetydende med fornyelse og fremsyn, hvad angår design og intelligente, mobile fritidsløsninger.

Modelåret 2008 vil få en dramatisk start – dvs. en verdenspremiere, når Bürstner på dette års CMT messe i Stuttgart præsenterer en fuldstændig ny type autocamper under navnet Bürstner Quadro, bygget på Fiats solide chassis.

Der er substans bag navnet: Quadro står for 4 sovepladser. Det smarte design kombinerer al elegancen fra en delvist integreret autocamper med fordelene fra en fuldt integreret model. Karosseriets fremtidsformede design, så typisk for Bürstner, fornemmes ved første øjekast. Fiat chassisets bredere bagaksel garanterer en fortræffelig manøvreringsevne. Den nye Cappuccino, glasfibertaget over førerhuset, har fået et lidt højere og længere design, som giver en større indvendig ståhøjde, hvorved der opnås flere af de egenskaber, der kendetegner en fuldintegreret model. På den måde forener Bürstner Quadro den delintegrerede campers køreegenskaber med den fuldintegrerede campers indvendige større rummelighed.

Første kombinerede del/fuldintegrerede model på markedet.
Netop den større rummelighed gør Quadro så speciel, idet soveareal nr. 2 er placeret oven over siddepladserne ved hjælp af en ”drop-down” mekanisme. Med en fast seng på 195 x 143 cm er en afslappende og komfortabel søvn garanteret for to personer, og takket være Cappuccinoens nye form er der rigelig hovedhøjde under ”drop-down” sengen, hvor det handy, udtrækkelige trin, der er  anbragt bag ved siddegruppen, giver let adgang til ”drop-down” sengen.

Cappuccinoens skråtstillede sky-light bader det forreste af vognen i lys, der giver en behagelig atmosfære. Den intelligente køkkenindretning tilbyder usædvanlig meget opbevaringsplads på trods af, at der ikke findes nogen overskabe i det nye design. Køleskabet er placeret i arbejdshøjde uden for køkkenarealet, så det ikke længere er nødvendigt at bukke sig ned for at komme i skabet, og samtidig betyder det mere opbevaringsplads i køkkenet under køkkenbordet.

Badeværelset er i begge modeller indrettet med bruserum med stor plads til at bevæge sig rundt på. Rummet er også imponerende på grund af dets verden af opbevaringsskabe og opbevarings-muligheder.

Placeret bag i vognen er den store, velproportionerede seng på ca. 210 x 140 cm. Man kan bekvemt og uden besvær komme op i sengen ved hjælp af trappen, der er fastgjort til siden. Garderobe- og linnedskabe er bekvemt placeret på hver side af sengen. Opbevaringspladsen er afrundet af loftsskabe placeret oven over sengen.

De, som kræver yderligere opbevaringsplads, kan gøre brug af den rigeligt store ”garage”, der er placeret under den bageste seng, og som nemt kan nås udefra.

Quadro er en vogn, der giver fire mennesker alt mulig rejse-komfort, hvad enten det drejer sig om siddepladser, sengepladser eller opbevaringsplads.

Standardudstyr:
ASR, centrallås i førerhuset, el-ruder i vinduer, drejelige Fiat pilotsæder, højdeindstilleligt passagersæde, elektrisk trinbræt, 3. bremselys formet som Bürstner-logo, beslag til fladskærms-TV, spisebord med drejelig bordplade, springmadrasser i den faste seng, koldskumsmadrasser i ”drop-down” sengen, 104 ltr. køleskab, ”Truma Combi 4” varmeovn.

Modeller & priser
Quadro leveres i første omgang i 2 modeller, bygget på Fiat, med motorstørrelserne: 2,2, 2,3 og 3,0 ltr. og med totalvægte over og under 3.500 kg. Priserne starter ved kr. 565.900 for Bürstner Quadro it 664 med en motor på 2,2 ltr. med fransk dobbeltseng og slutter ved kr. 587.900 for Bürstner Quadro it 674 med tværstillet dobbeltseng og garage.

Til de 2 jubilæumsmodeller kan leveres en Jubilæumspakke bestående af Speciallakering ”Fire” (metallakering), højglanspolerede stålfælge og nyt hyndedesign ”Novalife Grigio”. Pakkens værdi er kr. 26.220,-, men leveres til blot kr. 7.800,-.

Modellerne produceres fra marts måned 2008.

Læs mere hos Bürstner

Pressemeddelelse / Foto: Bürstner

 

Prøv også at læse disse indlæg