Nyhed: Isabella Penta VarioShade

af Bjarne Søby
Isabella Penta

I 2013 kommer Isabella med en videreudvikling af de tonede ruder i den nye Penta. De nye ruder har fået navnet VarioShade, og det geniale ved de ruder er, at de selv tilpasser toningen i forhold til lyset udenfor teltet.

Princippet bag de nye VarioShade vinduer er egentlig ikke nyt. Metoden har været kendt i mange år – f.eks. fra farveskiftende brilleglas, der bliver mørkere, når det udsættes for uv-lys, og toner ned igen når uv-lyset aftager. Det bliver altså til et solglas når man går ude i solskinnet, og er kun let tonet, når man er indendørs. Det er altså ikke lysintensiteten men uv-lyset, der får glasset til at skifte.

Alle Penta 2012 modeller har let tonede ruder, men allerede fra næste år kan Isabella (sikkert som ekstra-udstyr) også tilbyde vinduer  i deres fortelte med VarioShade teknologi.

Isabella Penta
De tonede ruder giver et eksklusivt udseende og holder lyset ude

 

Isabella Penta
Selvom ruderne er tonede, kan man sagtens se ud gennem vinduerne

 

Vi har som nogle af de første i Danmark haft mulighed for at teste de nye vinduer, og vi er positivt overraskede. Dagen efter at vi havde stillet vores Penta op, brød solen gennem skydækket og uv-lyset fik ruderne til at skifte toning.

Billederne herunder er taget over en periode på ca. 10 min. og farveskiftet er markant.

Isabella Penta

Isabella Penta

Isabella Penta

Isabella Penta

Isabella Penta

De nye VarioShade vinduer føles ikke anderledes end Isabellas øvrige vinduer, og de er lige så lette at få til at stå pænt. I overskyet vejr, ses toningen næsten ikke, og der er ingen problemer med at kigge ud gennem vinduerne i teltet.

Vi skal have de nye vinduer i vores Penta gennem hele sæsonen 2012, og vi vil løbende skrive om vores erfaringer her. Bl.a. vil vi især kigge nærmere på vedligehold og om effekten er stabil gennem hele sæsonen.

 

Links:
Relevante Link(s) : Isabella

Prøv også at læse disse indlæg