Polar 2013 – indvendige og udvendige nyheder

af Ann Karina
Polar nyheder 2012

Polars største nyhed i 2013 er intet mindre end en verdensnyhed – Polars egenudviklet CAN bus elektriske system. det er også en vigtigt at Polar campingvogne nu kan personificeres endnu mere. Dette sker bl.a. ved at køkkenet nu tilbyder endnu flere estetiske og funktionelle løsninger. Udvendigt er der også nyheder. Polars karakteristiske stiber har fået ny farve og udformning.

 

Verdensnyhed

Polar kan stolt præsentere verdens første CAN bus (Control Area Network) el-system i deres campingvogne. Via et brugervenligt farvedisplay lige inden for døren kan man styre alle funktioner i campingvognen der styres af el. F.eks. kan man tænde og slukke for lamper eller kontrolere vandtankens og batteriet forskellige niveauer. Det innovative system har ikke alene et flot design med er enkelt at bruge. Takket være den egenudviklede software er systemet endnu mere pålideligt end tidligere samt det giver mulughed for at viderudvikle systemet med f.eks. alarm. Det nyudviklede elsystem vil være standard i alle Polar 2013 campingvogne.

Gør din campingvogn personlig med forskellige tapeter, låger og gulv
I 2013 er der lagt stor fokus på det rullende hjems hjerte – nemlig køkkenet. Både udseende- og funktionsmæssigt. For at give mulighed for at sætte et så personligt præg på indretningen som muligt har kunden nu mulighed for endnu flere valgmuligheder inden for køkkentapeter, låger og gulv.

På ekstraudstyrslisten er der nu fire forskellige tapeter at vælge imellem. Der er blankt sort, brune rektangulært mønster, eller grå eller beige kvadrater. Da tapeten i virkeligheden er en hård plade der monteres over køkkenbænken, er den nem at tørre af og holde ren. Standard tapeten er stadig den samme, med lys grå med små sølvfarvede kvadrater.

Hvis man er på jagt efter en moderne stilren og lys indretning kan man fra og med 2013 modellerne vælge matte, hvide køkkenlåger.

De nye gulve giver et løft både til køkkenet og resten af vognen. Den klassiske parket findes stadig som standard, men som ekstraudstyr er der nu to forskellige varianter at vælge imellem, Mørkegrå klinker eller en mere antik stil i beige/brunt træ. Uanset hvilket gulv man vælger, påvirker det ikke vægten da alle gulvtyper vejer det samme.

Smart opbevaring
I de fleste vinkelkøkkener er der udtræks skab med praktisk hyldeindretning hvilket giver et godt overblik over hvad gemmer sig i skabet. I udtrukket stand giver skabet ligeledes en ekstra afsætningplads der matcher køkkenbordet.I flere planløsninger er køkkenet udstyret med en skinne der sætted op på køkkenvæggen. Denner har tre kroge hvor man f.eks. kan hænge køkkenredskaber. Der er også en holder til skærebræt.

Nye bordplader og belysning
Belysning skaber ikke bare e nhyggelig atmosfære. Hvis det er rigtigt placeret bidrager det også til at man lettere kan se hvad der er i skabene. Dette gør sig gældene på årets modeller. De er alle udrustet med LED belysning under bordpladerne. I Polar 590 LB/BK/DBD, 620 CTX och 730 GSX kan kunden istedet for garderoben inden for døren, vælge at lade bordpladen fortsætte helt ud til yderdøren. Dette giver endnu mere arbejdsplads i køkkenet. Der er stadfigvæk opbevaringsplads fra gulvet og op til bordpladen. Her er god plads til sko, huer og vanter. En anden smart detalje er den nedklappelige bordplade der fungerer dom en forlængning af bordpladen hen imod siddegruppen. Når den ikke er i brug klappes den bare ned.

Den lyse laminat på spisebordet er standard på alle 2013 modeller. Hvis det ønskes, kan der vælges en mørkere laminat eller den nye lukuriøse og tykker bordplade i lyst laminat med en gedigen trækant. Hvis der er behov for ekstra afsætningsplads kan man, uanset valg af bordplade, vælge at tilkøbe et udtræk. En række nye tekstiler til sengetæpper og gardiner, giver yderligere mulighed for ay skabe en personlig vogn.

Bade-og sengekomfort

7 cm fra eller til gør en stor forskel. For at øge sovekomforten er sengene i planløsningerne med tværstillet dobbeltseng (TDS) gjort endnu bredere. Hovedgærdet er blevet udstyret med et 220 V udtag, så man f.eks. kan lade sin mobiltelfon om natten. Som tilvalg er det nu muligt at få nakkepuder i hovedgærdet samt belysning i opbevaringsrummet uder sengen. I år er der to nye sengetæpper i gråt eller beige samt gardiner i samme farve at vælge imellem.

Planløsningen CTH med kommode og vindue istedet for garderobevæg over for dobbeltsengen er blevet så populær at denne indretning nu er standard. Det er stadigvæk muligt at vælge garderobevæg. Nyt i år er belysningen over kommoden.

På badeværelset er håndvaskemøblet blevet fornyet med et nyt møbel i sort laminat. Hylderne i skabene har fået flere beskyttelsesanordninger således at tingene bliver på sin plads. I de tværgående badeværelser i fuld vognbredde er der kommet en ny håndbruser der er i et flottere design samt har en mere behagelig stråle. I år er det også muligt at tilvælge et vindue der placeres over toilettet.

Udvendige ændringer
Udvendigt har Polar gennemgået visse ændringer til sæson 2013. Stilen er blevet mere stilren med forkus på det hvide. De karakteristisker linier neders på vognen har fået ny farvesammensætning i forskellige nuancer af blå. Bagenden af vognen er blevet fornyet med en glat plade fremfor en hammerslået. det hvide look er blevet endnu mere gennemført med hvide indfatninger til lygter m.m. Ruderne er ligeledes blevet tonet. Ud over at se flot ud, har det også en praktisk betydning på varme sommerdage.

 

Links:
Relevante Link(s) : Polar

Prøv også at læse disse indlæg