Tema: Vores første tur i en Camp-let – Del 4

af Robert og Zanni
tema 1 gang i camplet 24

Hvis det virker som om vi er ved at være trætte af regnvejr – så er det 100% korrekt opfattet. Da vi ankom til Blommehaven Camping i Århus, og gik straks i gang med at pakke Camp-let’en ud igen, så den kunne begynde at tørre – og vi kunne se hvor våd den egentlig var blevet. Og det var slemt.

 Vand fra teltdugen havde samlet sig i bunden af Camp-let’en hvilket betød, at specielt det ene indertelt/sovekabine var blevet vådt i bunden. Den ene af de to latexmadrasser var også blevet våd i det ene hjørne, på trods af at den havde været pakket ind i en presenning. Med udsigt til mere regn og storm (vi valgte at stormsikre Camp-let’en for første gang) og ingen sol, var det umuligt for os at se hvordan vi kunne sove i Camp-let’en.

Heldigvis skulle vi besøge familie i Århus og efter en opringning havde vi sikret os tre sovepladser for natten, og lån af tørrekælder og tørretumbler. Madrasserne blev fjernet og kørt til tørring hos vennerne, og inderteltene/sovekabinerne blev pillet ned (det viste sig heldigvis at være forholdsvist simpelt) og hængt op i tørrekælderen. Tæpper blev tørretumblet og dyner, puder og lagner fik også lige 5 minutter i tørretumbleren for en god ordens skyld.

Forinden var alt hevet ud af Camp-let’ens trailer-del: Ud over som nævnt madrasser blev både lamelbunde og underlag til disse fjernet, så det vand der havde samlet sig helt i bunden af trailer-delen kunne tørres væk.

Den næste formiddag blev alt transporteret tilbage til campingpladsen, og monteret igen i omvendt rækkefølge i den nu heldigvis tørre Camp-let.

Vores første tur med en Camp-let
På besøg i Randers Regnskov

Derefter tog vi i Randers Regnskov, der jo kun ligger lidt over 30 km fra Århus. For dem der endnu ikke har oplevet Randers Regnskov skal her lyde en varm anbefaling: Gør det, næste gang i kommer forbi Randers, også selvom I skal køre ind til Randers af denne ene årsag. Et par timer går hurtigt, og man er tæt på dyrene på en helt anden måde end i en ZOO.

Vores første tur med en Camp-let
Også her kunne man komme helt tæt på dyrene

Blommehaven Camping
Hjemme igen efter en tur i Randers Regnskov, fik vi tid til at kigge nærmere på Blommehaven Camping. Den ligger i den sydlige udkant af Århus, nærmest i midt i skoven, og er nem at finde: Kør ned til havnen og følg vandet mod syd, indtil I kommer til skoven. Fortsæt 2-3 kilometer ind i skoven, og så er I pludselig ved campingpladsen (der er også skilte der viser vej). Chaufføren havde naturligvis øjnene på vejen, men hvis man overholder hastighedsbegrænsningerne på 40 km/t i skoven (og det gør man) kan passagererne være heldige at se både råvildt (som går frit) og vildsvin (som er i indhegninger) inde i skoven.

Vores første tur med en Camp-let
Der er en del hytter på campingpladsen

Blommehaven Camping ligger som nævnt midt i skoven i helt fantastiske omgivelser. Der er både mulighed for at komme til at ligge med udsigt til vandet eller længere inde i skoven. En ting skal man dog være opmærksom på: Terrænet er meget kuperet, og selvom der er lavet terrasser, så man ikke skal placere sit telt, sin campingvogn eller sin Camp-let på selve bakken, så får man god brug for ramper og andre nivelleringshjælp, når man skal til at campere på Blommehaven Camping.

Vores første tur med en Camp-let
Campingpladsen er anlagt i terrasser så alle har mulighed for en flot udsigt

Da vi ved check-in nævnte at vi var i Camp-let, havde vi fået en plads på en rimelig vandret terrasse, men det kneb nu alligevel lidt med at få teltet til at stå så pænt og glat som det var lykkedes i Løkken og i Aalborg. Og vi var nødt til at placere Camp-let’en så solsejlet endte en smule tættere på naboen end de anbefalede 3 meter, for at Camp-let’en kunne stå helt vandret som den skal, før man slår den op. Men husk pløkker i metal: Det er meget svært at få plastpløkker i jorden, specielt i nærheden af træer og hække.

Men det var tydeligt at de fantastiske omgivelser betød at folk strakte sig langt i deres opfindsomhed for at få både campingvogne og autocampere til at stå både vandret og med den bedste udsigt. De pladser der ligger tættest på vandet, ligger bogstaveligt talt kun et stenkast fra stranden.

Vores første tur med en Camp-let
Blommehaven Camping strækker sig helt ned til vandet

Servicecentrene er ikke helt nye men pæne og velholdte, og der var meget rent og fint alle steder. Over opvasken fortalte andre campister at de holdt meget af Blommehaven Camping, fordi der ikke var så mange regler som på andre campingpladser. Det betyder blandt at andet at der blev grillet lystigt rundt omkring på campingpladsen, noget der åbenbart ikke er tilladt på andre campingpladser hvor der ofte er dedikerede grill-pladser: På Blommehaven Camping er det tilladt at grille ved egen vogn eller telt.

Vores første tur med en Camp-let
Vi havde ingen grill med, så vi kunne ikke grille ved Camp-let’en

Der er naturligvis også køkkenfaciliteter, og ved det ene køkkencenter var der tilmed mulighed for at sidde og spise maden indenfor, lige ved køkkenet. Smart for dem der er på camping og ikke har borde og stole med.

Der er mulighed for el ved de fleste pladser, så vidt vi lige kunne gennemskue, og afregning sker simpelthen ved at man får udleveret en lille måler man placerer mellem udtaget og eget stik, men vi så ingen pladser med mulighed for vand, men heldigvis var der masser af muligheder for at hente vand, rundt omkring på pladsen.

Vores første tur med en Camp-let
Toilet og bade faciliteter var i orden

Der er naturligvis en legeplads med den obligatoriske hoppepude og klatretårne og andet. I receptionen kan der lejes både pedaldrevne gokarts og cykler – også tandemcykler.

Vores første tur med en Camp-let
Legeplads og hoppepude

Ved receptionen, hvor vi naturligvis fik venlig og hurtig betjening, er der et lille supermarked med et fint udvalg af mad- og drikkevarer, herunder kuvertsmør og smørepålæg i portionsanretninger, og alle de andre ting man kan forvente at købe i et supermarked på en campingplads. Tæt på receptionen er der også et rum med airhockey og nogle enkelte spillemaskiner, og der er også et par vaskemaskiner, hvis man får brug for at vaske tøj under opholdet.

Vores første tur med en Camp-let
Rum med spillemaskiner

Desuden er der hytter der kan lejes på pladsen. Alt i alt en plads der måske ikke er af allernyeste dato, men der mangler ingen ting, og omgivelserne er – og vi er nødt til at nævne det igen – helt fantastiske. Vi kan bestemt anbefale denne campingplads, hvis man beslutter sig til at gøre holdt i Århus.

Vi havde kigget på campingpladsen på nettet hjemmefra, og til vores overraskelse havde det ikke væretmuligt at bestille plads på forhånd, angiveligt fordi der er for mange der reserverer plads, uden at dukke op. Men vi havde heldigvis ingen problemer med at få en fin plads, da vi dukkede op i uge 32.

En sidste nat i Camplet’en og så pakker vi sammen og tager hjem
Belært af tidligere erfaringer havde vi naturligvis sørget for at alle madrasdele lå fuldstændigt korrekt i de rigtige kabiner, inden vi lagde os til at sove, men igen vågnede både Chaufføren og dennes kone flere gange i nattens løb, med hoften nede på lamelbunden mellem madrasdelene. Øv.

Det er muligvis så simpelt, at Chaufførens højde, bredde og hoftemål er så uheldig kombineret at hans hofte ender præcist sådan at madrasdelene langsomt bliver skubbet fra hinanden i nattens løb, og andre slet ikke vil opleve samme problem (dem der får tanken, at det måske kunne være Konen’s hofte der er problemet, rådes til at holde denne tanke for sig selv).

Eller også er det simpelthen kunsten at få madrasdelene til at ligge korrekt, som hverken Chaufføren eller dennes kone, nåede at mestre. Uanset, så var den sidste nat på madrasserne heller ikke en udelt succes.

Som bekendt skyr brændt barn ilden, men jeg kan afsløre at våde Camp-let-i-pister skyer regnvejr næsten lige så meget. Et kig i vejrudsigten fortalte om udsigt til regnvejr torsdag og fredag, hvor hjemturen ellers var planlagt til at skulle finde sted. Men med erfaringerne med at pakke en Camp-let sammen i regnvejr, blev det hurtigt besluttet at pakke sammen allerede onsdag, hvor der var sikkerhed for tørvejr.

Konklusion
I tørvejr er der intet at udsætte på Camp-let’en, og den er helt klart en opgradering i forhold til at ligge i telt. Den er let at transportere rundt, og overraskende nok påvirker den ikke benzinforbruget i nogen særlig grad (selvom dette naturligvis vil være forskelligt fra bil til bil, og fra strækning til strækning).

Selv i regnvejr er Camp-let’en en fin måde at campere på, forudsat naturligvis at man ikke skal pakke den sammen i samme øjeblik som det står ned i stænger. Naturligvis foretrækker alle campister formentlig solskin fra en blå himmel, men selv voldsomme regnvejr står Camp-let’en fint imod.

Og problemerne med madrasdelene der glider fra hinanden kan man sikkert også finde en løsning på, og så har man uden sammenligning en langt bedre sovekomfort end på en luftmadras i et telt.

Camping uden kølefaciliteter er bare træls!

Links:
Hjemmeside: Randers Regnskov
Gå til del: 1234

Prøv også at læse disse indlæg