På bjergtur i Norge med en Camp-let – den smukkeste fjord

af Ann Karina

En af grundende til at vi kørte Camp-let ´en til Olden, var at jeg , Ann Karina, rigtigt gerne ville opleve en isbræ. Og da det er et stort projekt at tage ud på Jostedalsbeen, som er den største, valgte vi en af de mindre udstikninger fra bræen

Denne artikel er lavet som et betalt partnerskab med Camp-let og Kia

Camp-let’en følger bare med

Turen fra Åndalsnes valgte vi at tage over den Gamle Stryhns fjellvej. Det er stort set en ensporet vej hele vejen. Fantastisk smuk tur, som vi desværre måtte opleve i regnvejr. Men den var stadigvæk meget imponerende, og ikke mindst, utrolig flot. Det var også en spændende vej, rent køremæssigt. Vejene er som sagt meget smalle, ikke den bedste kvalitet, og med mange skarpe og uoverskuelige sving. Men tager man turen i et roligt tempo, er det ikke noget problem. Der er dog en begrænsning hvor lange vogntog der må køre på ruten. Og vejen ændrer sig også lige pludseligt – meget. Men vores Camp-let fulgte flot efter Kia XCeed ´en hele vejen.

Vel over Strynsfjellet rammer vi Olden. Vi have et par idéer til et par campingpladser. Meeen…. tag ikke altid Google for gode varer når det drejer sig om campingplads beskrivelser i Norge. De to første vi ramte, kune vi ikke engang se lignede campingpladser – selv om der var rigtigt fine skilte til dem. Til sidst fandt vi Gryta Camping. En helt unik, hyggelig campingplads med en fantastisk stemning og beliggenhed. Og vi fandt en rigtigt god plads til vores Camp-let.

Vi hygger i vores Camp-let

Vi skulle egentlig bare have været på pladsen to nætter. Men søndag ramte os. Gråt og trist vejr, og vi havde egentlig bare lyst til at slappe af. Heldigvis er camping sådan en fantastisk størrelse, at det kan man bare gøre. Så vi hyggede i Camp-let’en, og næste morgen vågnede vi op med masser af energi til dagens oplevelser.

Vi skulle op og se Briksdalbreen og Kleivafossen. Og hvilken oplevelse. Fed vandretur på ca. 5 km. og en masse fede naturoplevelser. Det kan helt klart anbefales.

Hjemme i Camp-let’en hyggede vi igen om aftenen, med en fantastisk udsigt fra forteltet. I morgen går turen videre til næste spændende destination.

Her kan du se en video fra vores tur over fjeldet, fra Briksdals Bræen og fra Gryti Camping

Klik her for at se DEL 1 og DEL 2 fra vores tur 🙂

Prøv også at læse disse indlæg