Varsler Maxia 660 WQM nye tider fra Hobby?

af Bjarne Søby
Hobby Maxia 660 WQM

Hvis prototypen Hobby Maxia 660 WQM varsler nye tider fra Hobby hvad design angår, så kan vi forvente meget spændende nyt fra Hobby fremover. Den er lækker, og fyldt med gode detaljer. Og skal man dømme efter køen af folk, der ville ind og se den, er det nye design faldet i god smag.

Når man som os har været på et hav af campingmesser gennem de seneste 15 år, skal der efterhånden en hel del til at imponere os. Tidligere skulle vi fotografere og skrive om alle nyheder – store som små. Men hånden på hjertet… størstedelen af alle nyheder indenfor campingvogne, er som regel kun ændring af farver og trædekor, og nogle enkelte nye grundrids. 

Men på Caravan Salon Düsseldorf i år, var der virkelig noget nyt at se på Hobby’s stand. Hobby præsenterede den nye banebrydende Beachy serie, og prototypen Hobby Maxia 660 WQM.

Hobby Maxia 660 WQM imponerer

Da vi gik hen på Hobbys store stand, havde vi ikke svært ved at finde Hobby Maxia 660 WQM blandt de mange udstillede vogne. Den lange kø af nysgerrige folk foran vognen ledte direkte hen til den.

Hobby Maxia 660 WQM
Der var mange der stod i kø for at komme ind og se Hobby Maxia 660 WQM

Køen var så lang, at vi valgte at komme tilbage senere, hvor der forhåbentlig ikke var så mange mennesker. 

Det lykkedes at komme ind og se campingvognen senere på dagen, og fra det øjeblik, vi trådte ind i vognen, var vi solgt. Indretningen er sådan set ikke ny. Den minder meget om vores Adria Alpina 633 HT med stort køkken forrest i vognen, u-siddegruppe i siden, fritstående dobbeltseng, og et stort badeværelse med brus bagerst i vognen. Men Hobby har tænkt ud af boksen, og fået design og praktiske detaljer til at gå op i en højere enhed.

Hobby Maxia 660 WQM
Et kig ned gennem Hobby Maxia 660 WQM

En drøm af et køkken

Hobby har designet et vinkelkøkken, der både giver en masse bord- og arbejdsplads, samt imponerende meget opbevaringsplads.

Hobby Maxia 660 WQM
Ann Karina er solgt 🙂 Hun faldt pladask for det store og funktionelle køkken

Hjørneskabet udnytter pladsen maksimalt med svingbare hylder, og det store køleskab er placeret lige inde for døren, så man også let kan komme til det ude fra forteltet.

Vi kunne måske savne en gasbageovn i køkkenet, men det er smag og behag.

Hobby Maxia 660 WQM
Hjørneskabet i køkkenet har Hobbys geniale sving-hylder

Siddegruppe eller TV-lounge

Siddegruppen er meget speciel. Faktisk er det er sofa med en chaiselong i hver side. Det gør, at man kan bruge siddegruppen både til spise og hygge i. 

Hobby Maxia 660 WQM
Man sidder godt i siddegruppen – både når man skal spise eller bare flade ud 🙂

Den nærmest skriger efter, at man smider benene op, læner sig tilbage for at se sin yndlingsserie eller film.

Og det lige præcis hvad man kan. For på væggen modsat siddegruppen, er der et møbel med plads til en stor fladskærm og et belyst vitrineskab. 

Hobby Maxia 660 WQM
Her er der plads til et pænt stort fjernsyn. Bemærk de mange skabe og hylder.

Lækker sove- og badeafdeling

I soveafdelingen er der er en stor fritstående dobbeltseng med justerbart hovedgærde. Der er brugt en masse træ i soveafdelingen. Det giver en hyggelig, varm og rar stemning. Også i soveafdelingen er der masser af opbevaringsplads.

Hobby Maxia 660 WQM
Soveafdelingen i Hobby Maxia 660 WQM

Bagerst i campingvognen er det store, tværstillede badeværelse. Der er brusekabine, vask, toilet og god plads til ting og sager.

Hobby Maxia 660 WQM
Det tværstillede toilet med brusekabine

Et varsel om nye tider for Hobby?

Vores personlige mening er, at Hobby sparker r*v med Beachy og Maxia. I lang tid har Hobby holdt fast i et tidsløst og måske lidt tungt design, men hvis de nye designs og indretninger er et varsel om hvad der er i vente fra Hobby fremover, så glæder vi os allerede.

Hobby Maxia 660 WQM
Fin detalje ved forruden. Hylden kan bruges til småting, køkkengrej, flaske m.m.

Maxia er en prototype, og vi kender ikke prisen. Den har en totallængde på 832 cm og er 250 cm. bred. Totalvægten er på 2000 kg. og vægten i køreklar stand er 1710 kg.

Prøv også at læse disse indlæg