Vask af fortelt

af Bjarne Søby
Active Image
Det kan være en stor opgave at vaske sit fortelt selv. Men sådan behøver det ikke at være. Campingshoppen i Brøndby kan nemlig vaske dit fortelt for dig.

Vores fortelt har været brugt flittigt gennem 4 år. Udvendigt har det været udsat for sol, regn, sand, mudder, græs og harpiks fra træer. Indvendigt har insekter og afsondring fra gasovnen også sat sine spor. Kort sagt – vores telt skulle vaskes.

Det at vaske sit telt er en skræmmende opgave. Først og fremmest er der frygten for, om man kan få teltet tæt igen. Dernæst er det en tids- og pladskrævende opgave at vaske sit telt. Og endelig er det ikke helt billigt at købe sprøjter, vaskemiddel og imprægnering.

Løsningen er at sende teltet til vask. Det er billigere end man skulle tro, og så slipper man for al besværet.

I Brøndby ligger Campingshoppen, der har specialiseret sig i vask af fortelte, telte, markiser m.m.. Udover at vaske telte, forhandler Campingshoppen også Gerjak Teltvogne og DWT telte.

Image
Campingshoppens udstilling
 

Desuden fremstilles solsejl efter mål og reparationer på telte udføres.

Image
Her er man ved at lave et solsejl efter mål

Når et teltindleveres til vask, fjernes alle elastikker og skyderen til lynlåse. De kan nemlig beskadige teltdugen under vasken. Herefter bliver teltet spulet med vand.

Image
Teltet spules

Genstridige pletter fjernes med håndkraft ved hjælp af en børste og sæbevand.

Image
Der fjernes pletter med en blød børste

Herefter kommer teltet i en vaskemaskine og vaskes. Der er en lidt underlig fornemmelse at se et fortelt snurre rundt inden i en vaskemaskine.

Image

Efter vask tørres teltet i en kæmpe tørretumbler.

Image

Når teltet er tørt bredes det ud på gulvet, og det gennemgås for evt. huller og andre defekter. Løse tråde m.m. klippes af.

Image
Teltet gennemgås

Image
Her er et hul, der skal lappes

Image
Reperationer sker på systuen

Så bliver teltdugen imprægneret. Campingshoppen importerer selv sine imprægneringsvæsker fra England. Der anvendes to forskellige væsker – en til taget og en til front og sider. Man er meget påpasselig på vinduerne. De tørres rene for imprægneringsvæske så snart en side er færdigbehandlet, og til allersidst poleres alle vinduer.

Image
Teltet imprægneres

Vi har som sagt fået vores fortelt vasket og imprægneret hos Campingshoppen. Umiddelbart ser alt rent og pænt ud. Vi vil vende tilbage senere på året med en artikel om hvorvidt resultatet har levet op til vores forventninger.

Læs mere på www.campingshoppen.dk

 

Prøv også at læse disse indlæg