Vintersikring af et Penta fortelt. Sådan gør du

af Bjarne Søby

Vintersikring af et Penta fortelt pynter bestemt ikke i forteltet. De mange støttestænger kan virke lidt voldsomme. Men det virker, og sikrer teltet mod skader i snevejr. Og så kan du skjule halvdelen af stængerne.

Vores Adria Alpina 663 HT står denne vinter på Frigård Camping i Kollund. Vi burde nok have sat et egentligt vinterfortelt på, men vi satser lidt på en mild vinter lige som sidste år, så vi har stadig det store Isabella Penta Etna på campingvognen.

Det kræver lidt mere at varme det op, men det går an.

Vores største bekymring er, hvis der kommer et kraftigt snevejr, mens vi er hjemme og ikke kan feje sneen af forteltet. Så vil det nemlig sikkert brase sammen. Og i forgårs var det lige præcis hvad der skete. En smule varslet sne udviklede sig til snevejr med tung tøsne gennem hele dagen. Men vi var ligeglade – vi havde nemlig forberedt os.

Annonce (læs mere efter annoncen)
vintersikring-af-penta-fortelt-før-sikring
Så mange stænger er der under taget før det sikres

Vintersikring af et Penta fortelt kan gøres selvom der er tale om et stort forteltet et Isabella Penta eller lignende. Det kræver blot nogle ekstra teltstænger.

Vintersikring af et Penta fortelt kræver ekstra stænger

Dels skal du bruge ekstra støttestænger i loftet. De sættes mellem de eksisterende teltstænger, så afstanden med stængerne i loftet bliver mindre. Taget kan derved dels bære en større vægt, og dels understøttes teltdugen bedre, så sneens vægt ikke får teltdugen til at danne lunker eller ligefrem at revne.

vintersikring-af-penta-fortelt-montering-af-fixon
Der sættes ekstra Fix-On beslag i vulsten til de ekstra tagstænger
vintersikring-af-penta-fortelt-staenger-under-tag
Montering af ekstra tagstænger
vintersikring-af-penta-fortelt-efter-sikring
Så mange stænger er der under taget efter det er sikret

Støttestænger under taget kan ikke gøre det alene. Der skal også lodrette støttestænger – eller soldater, som de også kaldes – til for at styrke forteltet.

Dels skal forteltet understøttes i midten af teltet. Det kan gøres med de to støtteben, der følger med et Penta fortelt, og som bruges ved opsætning og nedtagning.Vigtigst er det, at sikre teltet inden ved campingvognens side. Det gøres også med støttestænger. De spændes fast på stængerne under taget, og spændes derefter ned mod gulvet. 

vintersikring-af-penta-fortelt-staenger-langs-vogn
Så er alle støttestængerne langs campingvognen på plads

Man skal lige være opmærksom på, at man ikke spænder dem så hårdt ud, at stængerne under taget løftes ud af Fix-On beslaget.

vintersikring-af-penta-fortelt-montering-af-stang
Sådan monteres en støttestang til en tagstang

Grunden til at netop de stænger er meget vigtige er, at alle støttestængerne under taget sidder med Fix-On beslag i vulsten på forteltet. Den er syet fast i forteltet, så det er faktisk den syning, der bærer hele tagets vægt. Den er ikke stærk nok til at bære store mængde tung sne, så derfor skal den forstærkes med støttestænger.

Men når dette er gjort, har man et pænt stærkt fortelt. Det er bestemt ikke pænt med alle de stænger, men man kan bekymre sig mindre om hvorvidt forteltet kan klare vægten af sen eller ej. Det var vi glade for i forgårs, da sneen pludselig væltede ned, mens vi var væk fra campingvognen.

Og stængerne under loftet kan man skjule med et termoloft.

Annonce (læs mere efter annoncen)

Drømmer du om din egen autocamper?

Drømmer du om det frie liv på landevejen i din egen autocamper kan det godt lade sig gøre inden sommer. DanCamper i Horsens har et stort udvalg af nye og brugte autocampere.

Læs mere her >>>


0 kommentar
0

Prøv også at læse disse indlæg

Skriv en kommentar