Teltcampisterne på Ferie for Alle del 1

af Poul H
Poul ferieforalle 100316 01

Ferie for alle messen, er bare stedet hvor man mødes. Vi havde valgt at bo på campingpladsen uden for messen, denne gang i et telt fra Nordisk, nemlig deres model Utgaard.

Selv om man er inkarneret Outwell fan, er det altid en fornøjelse at studere andre produkter og få gode ideer. Og det er netop hvad vi havde muligheden for på den nyligt afsluttede Ferie For Alle messe, hvor sortimentet af teltet var udvidet.

I år havde Campingagenten, rullet et fint udvalg af deres Iglo telte ud på standen. Her var telte for enhver smag, fra den lille to personers til store 6 mands familie telte.

Vi er på udkig efter et rejsetelt, som er hurtig at slå op og pille ned igen, og måske Kampa´s Mersea 4 kunne være et bud. Teltet er med ”luft stænger” og har plads til 4.  Vi syntes nu det passer bedst til to. Teltet er med i overvejelserne, eneste minus er stå højden som kun er 155 cm.

Poul ferieforalle 100316 02Kampa Mersea 4 luft telt

Kampa er også kommet med 2 pavilloner på markedet, på henholdsvis 3 og 4 meter i bredden. Et oplagt produkt som ly mod sol og regn. Også velegnet til søndagsturen til stranden. Det unikke er at stængerne er skiftet ud med luftkanaler der gør pavillonen meget mere stabil end traditionelle stænger.

Poul ferieforalle 100316 03Kampa Shelter air

Kampa har selvfølgelig også et bredt udvalg at telte med stænger, men der er ingen tvivl om at flere og flere vælger ”luft” telte.

Flagskibet fra Kampa er model Croyd 6.

Udover at være et flot stort familie telt, er teltdugen af polycotton, det der mest af alt svarer til et godt gammeldags bomuldstelt. Det moderne bomuldstelt er iblandet polyester. Det hjælper lidt på vægten og giver et telt med et rigtig godt indeklima.

Poul ferieforalle 100316 04Kampa Croyd 6 polycotton

På messen fandt vi også et par andre telte. Nordisk telt havde valgt ikke at deltage på messen, men havde da lige fået sat et par telte ind hos e´n af de andre udstillere.

Nostalgi fra Isabella

Og så var der simpelthen det ultimative, specielle nostalgiske telt udstillet – Teltet er ikke til salg, desværre – for så havde vi fundet vores sommerferie telt. Teltet er simpelthen et reklame telt på Isabella standen, ved siden af teltet, stod også en skøn gammel folkevognsrugbrød, men den er intet mod dette telt. Se nu bare her:

Poul ferieforalle 100316 05Isabella telt

Ja det kan godt være at teltet ikke er til salg, men det er et par billeder mere værd.

Poul ferieforalle 100316 06Isabella telt med stemning

Og vi snupper liget et mere.

Poul ferieforalle 100316 07Isabella telt med god ligge komfort

Der var stor efterspørgsel på teltet, ikke mindst fra Motorcykel folket, som er på evig jagt efter det optimale lille telt til overnatning. Så hvem ved måske engang i fremtiden. Husk håbet er lysegrønt

Vi besøgte selvfølgelig også Outwell standen, et par gange i løbet af messen. Her er et kæmpe udvalg af alt hvad hjertet begærer. Fredag var der rigtig gang i salget af rest telte og mega travlt på standen, mens der om lørdagen var udsolgt af rest telte og mere fokus på nyhederne.

Poul ferieforalle 100316 08Outwell Denver 6

Her er meget at vælge imellem, Vi faldt for dette ”stang” telt, til 6 personer, vi syntes at overdækningen ude foran er suveræn, på grund af størrelsen, her er plads til at familien kan side i skygge for solen og stadig være ude i den friske luft.

Outwell har lavet noget af et scoop, i hvert fald for os som kan lide at have god plads i teltet til vores udstyr.

Poul ferieforalle 100316 09Outwell telt med ”master bedroom”

Telte med ”master bedroom” sovekabinen er lige blevet 50 cm dybere, og det gør virkelig meget. Selv med stor dobbelt luftmadras eller feltsenge, er der plads foran , med fuld ståhøjde, at klæde om. Der er også plads nok til et lille garderobeskab – som du selvfølgelig også finder i sortimentet.

Ovre ”In The Dark” fandt vi Helle og Jesper, der boede sammen med deres to piger, i et Outwell telt. Helle og Jesper er medlem af Outwell Fanklub Danmark, så de befandt sig godt i teltet, om end det var en lidt speciel oplevelse at bo i mørke hele dagen. Bag teltet stod en Outwell pavillon og det blev hurtig stedet hvor vi slappede af, når fødderne trængte til hvile.

Poul ferieforalle 100316 11Outwell pavillon ”In The Dark”

På turen rundt ”In The Dark” mødte vi også denne lille telt lejr, på fiske campen.

Poul ferieforalle 100316 12Fiskecamp

Der er så meget at se på messen, så vi opdagede næsten ikke at det var et fantastisk flot vejr uden for. Men engang imellem kunne vi lige se solen skinne udenfor.

Poul ferieforalle 100316 13Outwell stand i forhallen

Det har været en dejlig tur rundt i telt verdenen, som nu engang er det vi har mest fokus på.
Vi følger op lidt senere med nogle af de øvrige ting vi fandt på messen.

Der er en bagside ved alt, men når den ser ud som den på billedet herunder, syntes vi ikke det gør noget.

Poul ferieforalle 100316 14Outwell bagside – store telte!

 Læs også Teltcampisterne på Ferie for Alle del 1Teltcampister på Ferie For Alle del 2

Prøv også at læse disse indlæg