Isabella 2013: Dørmarkisen giver ly og læ ved døren

af Bjarne Søby
Vi har haft Isabellas nye dørmarkise med på tur

Isabella har netop præsenteret deres nye Dørmarkise, og Alt Om Camping har som de første haft den med på tur.

En dørmarkise er kun designet til at skabe læ for vind og ly for regn lige foran døren. Med en dørmarkise kan man derfor i de fleste tilfælde åbne campingvognens dør, uden vind og/eller regn står lige ind i vognen. I hård vind eller kraftig slagregn giver den nok ikke særlig meget læ. Men det er heller ikke til de vejrlig, den er konstrueret. Man bør nok slet ikke sætte den op under sådanne forhold.

Dette er hvad pakken indeholder. Teltdug, stangsæt og opstillingsvejledningDette er hvad pakken indeholder. Teltdug, stangsæt og opstillingsvejledning

Isabellas dørmarkise giver mest læ ved dørens øverste del. Taget er 95 cm. dybt og er skråtstillet så regnvand ledes væk. Teltdugen er af acryl og taget af polyester. Det virker slidstærkt, og så er der endda det velkendte runde Isabella vindue i begge sider. Det er faktisk ret smart, for selvom de runde vinduer ikke er specielt store, så gør de det alligevel muligt at stå inde i campingvognen og se ned langs campingvognens sider.

Stellet er lavet af Isabella Zinox stålrør med T-Rez låsebeslag. Desuden er de stænger, der vender ind mod campingvognens væg forsynet med dubsko, så markisen hverken laver buler eller ridser i campingvognens side. Man skal dog nok lige sikre sig at der hverken sidder skidt eller snavs der, hvor dubskoen placeres – sådan bare for at være helt sikker på at campingvognens side ikke ridses.

Lynhurtig at sætte op

Fra det øjeblik, vi åbnede kassen første gang, læste opstillingsvejledningens fire punkter, og fik dørmarkisen sat op, gik der kun 5 minutter.

Dørmarkisens tag køres i campingvognens forteltskinneDørmarkisens tag køres i campingvognens forteltskinne

Den er legende let at sætte op, og der skal hverken sættes pløkker eller barduner.

Først køres dørmarkisens top i campingvognens forteltskinne. Dernæst sættes den nederste del af dørmarkisens sider fast i skinnen til vognafdækningen.

Dørmarkisen har et vulststykke i bunden af hver sideDørmarkisen har et vulststykke i bunden af hver side

Vulststykket køres indn i skinnen til vognafdækningenVulststykket køres indn i skinnen til vognafdækningen

Så sættes den forreste stang ind i løbegangen forrest på dørmarkisens tag. Denne stang forlænges i hver side med en stang ind til campingvognens side. Og så er det bare at spænde ud. Det tager højst 5 minutter og kan gøres uden brug af særlig mange kræfter af en enkelt person.

Stangen sættes i tagets løbegangStangen sættes i tagets løbegang

Stangen i dørmarkisens top samles på midtenStangen i dørmarkisens top samles på midten

Så er markisen klar til at blive sat opSå er markisen klar til at blive sat op

Stængerne ind mod campingvognens sider holdes på plads af en strop i hver side. Stroppen sikrer at stangen holdes på plads og ikke skrider. Det er simpelt, men det fungerer upåklageligt – man skal blot sikre sig at de to stænger i hver side er spændt ordentlig ud, så stangen sidder i spænd mellem dørmarkisens tag og campingvognens side.

Stangen ind mod campingvognens side holdes fast i en strop, så den ikke kan skrideStangen ind mod campingvognens side holdes fast i en strop, så den ikke kan skride

Stængerne er let at spænde ud med de effektive T-Rex beslagStængerne er let at spænde ud med de effektive T-Rex beslag

Der er justerbare stropper til at spænde siderne ud medDer er justerbare stropper til at spænde siderne ud med

Universal og passer til de fleste campingvogne

Isabellas nye dørmarkise passer til langt de fleste campingvogne. Der kræves kun en forteltskinne og en skinne til vognafdækning. Dørmarkisens sider er kun fastgjort til campingvognen i hhv. top og bund, så siderne trykkes ikke ind mod campingvognen. Det gør selvfølgelig at de ikke slutter helt tæt, men igen – det skal en dørmarkise heller ikke gøre. At siderne ikke er trykket ind mod campingvognens sider gør, at markisen uden problemer kan sættes over vinduer, luger o.l.

Vi så kun et enkelt problem – hvis man da kan kalde det for et problem. På vores LMC Scandia 561D sidder døren meget tæt på hjulet. Der er derfor ikke særlig megen plads mellem døren og hjulet til at gøre dørmarkisen fast (kun ca. 15 cm.). Havde der været mindre plads mellem dørmarkisen og døren, havde vi nok ikke fået dørmarkisen op. Men på langt de fleste campingvogne vil dørmarkisen kunne sættes uden problemer.

Det første indtryk

Isabellas Dørmarkise er let at sætte op. En person kan gøre det på under 5 minutter. Den er let at spænde ud, og den sidder pænt på campingvognen. Den giver udmærket lå lige ved campingvognens dør, og regnvand kan let løbe af taget.

Forarbejdningen og kvaliteten er helt i top. Syninger er lavet pænt, og den er syet så den står uden grimme, dybe folder.

Isabellas dørmarkise er let at sætte op og sidder flot på campingvognenIsabellas dørmarkise er let at sætte op og sidder flot på campingvognen

Den kan ikke erstatte en ‘rigtig’ markise, men det er den heller ikke designet til. Men campister, der rejser meget, og kun er en enkelt nat hvert sted eller ofte benytter sig af ‘stop-and-go’, vil den være ideel.

Vi haft dørmarkisen oppe i Bededagsferien. En enkelt dag blæste det pænt, men det klarede dørmarkisen fint. Vi har ikke prøvet markisen i regnvejr. Men dat skal vi nok komme til at opleve, for vi er så glade for den, at vi tager den med på et par ture mere.

Vægten er 3,8 kg. og den vejl. udsalgspris er kr. 1.698,-

Vi har lavet en lille Info-video med dørmarkisen. Den kan du se herunder:

Links:
Relevante Link(s) :  Isabella

Prøv også at læse disse indlæg