Markant nyskabelse i 2,5 meter klassen

af Bjarne
Active Image
Selv om jubilæumsforteltet Opus fra den danske fabrik Isabella både designmæssigt og udstyrsmæssigt er forsynet med en række faciliteter fra fabrikkens flagskib Vision, så er Opus dog helt sin egen i forteltenes 2,5-meter klasse.

Det er ved første øjekast et helt nyt og avanceret udseende, som adskiller Opus fra klassens øvrige fortelte. Men ved nærmere eftersyn gemmer der sig bag det spændende look en række nyskabelser.

Det markante design leder bl.a. tanken hen på den moderne byggestil med vinduer helt til loft, hvilket er med til at sikre et lyst fortelt. Medvirkende hertil er også et nykonstrueret plisse gardinsystem i lyse farver, som i nedrullet tilstand giver et jævnt og behageligt lys i forteltet.

Image 

Mange forskellige åbningsmuligheder gør, at Opus-forteltet kan tilfredsstille stort set alle campistønsker med hensyn til indgange, omdannelse til en åben veranda eller blot et fortelt med åbne sider hele vejen rundt, så det fungerer som et solsejl.

Forteltets gavle er nykonstruerede med et specielt myggenet under vinduessektionen. Myggenettet er overdækket med en klap, som åbnes fra bunden, hvilket indebærer, at det kan stå åbent, selv når det regner.

Der er desuden indbygget myggenetsåbninger i fronten, og sammenlagt giver de meget gode udluftningsmuligheder i forteltet.

Teltstængerne er markedets letteste CarbonX, som er kulfiberforstærkede glasfiberrør med de specielle IsaFix teleskopbeslag, der gør det meget let at stramme forteltet op, idet man med en finger kan låse og løsne beslaget.

Der findes en del ekstraudstyr til Opus. Nævnes kan bl.a. et frontsolsejl med gavle, som giver en praktisk overdækket terrasse foran forteltet. Det er muligt at anskaffe sig udbygninger til begge gavle, hvis man har et stort pladsbehov.

For fastliggere er specielt konstruerede tagrender en god ide, hvis man vil slippe for det snavs, som ikke kan undgås på teltsiden, når regnvand fra taget løber ned på jorden.

Læs mere hos Isabella 

 

Prøv også at læse disse indlæg