Tosset teltcampist på træf

af Ann Karina
Teltcamping er på ingen måde primitivt

 

Vi har været på Tossetræf. De andre tosser, kom med deres campingvogne. Så mens de rettede til og kørte støttebenene ned, pløkkede vi vores telt op.

 

Er der så den store forskel? Til sammenligning – vi har en seng at sove i, vi har køkken, vi har et fortelt. Mens dem med campingvogn, hentede vand, tømte spildevandsbeholder og prut tønden lagde vi gulvtæppet og indrettede os i teltet.

Der er masser af plads i vores teltDer er masser af plads i vores telt

Vi medbringer alt det udstyr vi kan proppe i vores lille bil, man skulle jo nødigt gå ned på udstyr. Vi medbragte 4 borde, men fandt ud af at vi kun brugte 3. Et bord inde i teltet, et bord udenfor og vores køkkenbord. Selvfølgelig kan man klare sig med mindre, men det er rart ikke at skulle flytte rundt hele tiden. Udekøkkenet er funktionelt, vi har dog ingen bageovn 🙂

teltcamping poul h tosse 03Vores kogeø

“komfuret” har 2 kogeplader og en lille grill i midten, alt opvarmes med gas. Grillen passer lige til 2 personer og fungerer fint, den har dog ikke noget låg, så den er bedst til steaks og grillpølser

Det er praktisk at tingene ikke fylder, så både vandkedel og kaffetragt er sammenklappelige. Bordet har et underskab som kan lukkes og lynes så man har opbevarings plads til de ting man helst vil undgå kommer i direkte kontakt med naturen. Som teltcampist er det rart med et udekøkken, men det er ikke et problem at flytte køkkenet ind og lave morgenmad indenfor en kølig morgen. Men husk ikke at stille den op ad teltdugen.

Man behøver ikke at gå ned på udstyretMan behøver ikke at gå ned på udstyret

Langs væggen er der plads til udstyr. Vores Outwell køleboks er på 35 liter og meget støjsvag. Den klarer en forskels temperatur på ca 24 grader så med ude temperaturer omkring 10 grader er tingene i boksen endda meget kolde. Boksen kan også omstilles til at varme, op til 65 grader. Kan tilsluttes 12 eller 220 volt, og man er dejlig fri for løse omformere. Det hele er i boksen.

Ældre men velfungerende stoleÆldre men velfungerende stole

Der findes et kæmpe udvalg af klapsammen stole til camping brug. Vi har dog valgt en traditionel campingstol, med god siddekomfort og forholdsvis lav ryglæn. Det giver lidt mere plads i teltet jo længere du kan komme ud i siden uden at røre teltdugen. Vores stole er 15 år gamle Lalleman stole, de findes ikke i handelen mere.

det er vigtigt at sove godt når man er på feriedet er vigtigt at sove godt når man er på ferie

Vores Outwell Nevada M telt er et 5 personers telt, så der er god plads til os to. Det betyder også at vi kan komme lidt op fra de der lavt gående selvoppustelige liggeunderlag og dermed få en væsentlig bedre ligge komfort. Vi har valgt Outwells luftmadras model Flock Excellent. Den har fast kant, hvilket betyder at de føles som at ligge på en god springmadras. Om morgenen svinger du bare benene ud over kanten og sætter dig op. Vi er ikke på spejderlejr mere, så vi har også droppet soveposen og gået over til vores alm. dyner. De fylder ikke så meget mere end en god sovepose. Men vi kan nu bedst lide dynen. Når det er koldt om natten, kan det gøre underværker lige at ligge et fleece tæppe under madrassen for at undgå kulden nedefra.

Der findes masser af smarte ting og tilbehør. Noget kan du købe, andet kan du selv kreere. Her vil vi lige vise et par småting.

LEDlys skinne monteret oppe i lofts stangen! Giver et rigtig godt lys du kan se at læse ved. Nogle kan fås med lysdæmper, så hyggen ikke går fløjtenLEDlys skinne monteret oppe i lofts stangen! Giver et rigtig godt lys du kan se at læse ved. Nogle kan fås med lysdæmper, så hyggen ikke går fløjten

En lille smart pose til køkkenredskaber (homemade) med velcro lige til at montere på bordetEn lille smart pose til køkkenredskaber (homemade) med velcro lige til at montere på bordet

Vi kan godt li at folk kan se hvem vi er, så vi har lavet et lille banner med vores hjemmeside adresse på.Vi kan godt li at folk kan se hvem vi er, så vi har lavet et lille banner med vores hjemmeside adresse på.

Nu skal man jo ikke helt glemme at vi var på Tossetræf. Vi har lovet hinanden at vi ikke offentliggør billeder af deltagere på træffet, derfor ingen “gode” billeder. Men jeg fik en lille gave lavet i et jointventure mellem 2 af træffets deltagere.

Ikke så tosset endda ;)Ikke så tosset endda 😉

I Pinsen skal vi på telt træf. Måske der også kommer en lille historie ud af det Håber i må få en rigtig god sommer.

Links:
Relevante Link(s) : Familien Harkjær

Prøv også at læse disse indlæg