Adria caravan kortege drager til Nordkapp

af Ann Karina
Adria klubben til nordkapp
Der er nu et eller andet, der fascinerer danskerne, når de hører ordet Nordkapp. Denne nordlige plet, der ligger mere end 1000 km nord for polarcirklen, har altid draget vi nysgerrige danskere.
 

I en lind strøm valfarter vi gerne de mange kilometer mod det høje nord på en køretur,der svarer til turen til Italiens støvle

Nu er turen kommet til en af Danmarks store caravanklubber, Adria klubben. Efter en prøvetur i 2006, med et par vogne og fire personer, der var en slags spydspids for en større tur, drager ikke mindre end 20 vogne i kortege mod det høje nord sidst i juni måned. Kortegen vender først hjem efter en måned.

Klubben er den største mærkecaravanklub i Danmark. – Men selv om klubben bærer navnet på et caravanmærke, er klubben helt uafhængig af campingvogn-mærkets danske organisation. Til gengæld er eneste betingelse for et medlemskab, at man er ejer af vognmærket Adria, fortæller Jens Andersen fra klubben.

Besøger landkendinger
Turen er berammet til at vare fire uger. De tre uger bliver brugt til turen op gennem Norges flotte natur og den sidste uge til turen hjem gennem Sverige. Der er mere end 3000 kilometer til Nordkapp. Men det er ikke kun det berømte sted, der drager. På turen derop, vil der blive gjort i alt 11 stop til overnat-ninger. På disse stop vil man besøge berømte steder, som for eksempel Rjukan for at se efterladenskaberne fra tungt vands tiden. Der vil også blive stop i Tronhjem, for at se den berømte Nidradromen, Norges kroningskirke, og i byen Narvik der er udskibningshavn for jernmalmen fra Kiruna i Sverige, hvor der på hjemturen aflægges besøg nede i minen.

Klubben vokser støt
Adria klubben tæller 350 vogne som medlemmer, som alle har det til fælles, at de kører i de Slovenske vogne som er blandt de mest udbredte i Danmark. De tyve vogne, der drager nordpå repræsenterer medlemmer i aldersklassen 7 år til 70. For 7. år i træk har Adria Club Danmark haft en positiv medlemstilgang.

I klubregi arrangeres der flere arrangementer. I 2007 var klubben på en tur til den nybyggede caravan fabrik i Slovenien. Der var tilmeldt 64 campingvogne med 129 personer. Her i 2008 går en af klubbens ture så til vort norske broderland højt mod nord.

Links
Adria Klubben

Pressemeddelelse / Foto: Adria

Prøv også at læse disse indlæg