Med teltdugen som eneste beskyttelse

af Bjarne / Pressemeddelelse
Active Image
Det hele startede med en dug, nogle stænger, snore og pløkker, når ferieturen på knallert gik ud i den danske natur. I halvtredserne holdt de på rad og række ved grænsen. Pakket med soveposer, tunge luftmadrasser og familiens tøj på den lille bils tagbagagebærer, når familien skulle på tur sydpå til Harzen eller Gardasøen.

I mere end et halvt århundrede har camping i de flestes danskeres liv været noget, der skulle prøves, og i den sidste halve snes år har campinglivet gennemgået en utrolig udvikling. Camping er for mange blevet til luksusferie i flotte campingvogne og dyre autocampere med fokus på gulvvarme, fladskærmsholder og fuldautomatisk klimaanlæg. Alligevel er der mange, som ikke vil slippe følelsen af naturens nærhed; at overnatte med teltdugen som eneste beskyttelse mod vejrets lunefulde væsen og lyden af nattens dyreliv lige udenfor.

Men som med alt andet indenfor campinglivets glæder, har også teltet gennemgået en rivende udvikling, uanset om det slås op direkte på jorden eller slås ud fra traileren.

Image
Det er nemt, smart og rigtig hyggeligt. Med en teltvogn kombinerer man campingvognens komfort med teltets charme.

”Ja, i dag behøver man jo ikke at være bange for at røre teltdugen, så vandet siver igennem som dengang i spidsteltet. Nu bruger man jo polyesterdug, som kan tåle et højt vandsøjletryk. I det hele taget har det moderne menneskes krav til komfort også sat sine spor på teltet og teltvognen, som vi har kendt i omkring 40 år”, siger formanden for Camping Branchen, Peter Outzen, og fortsætter: ”Vi har de senere år mærket en renæssance i teltcamping, og det skyldes ikke mindst, at teltene i dag har det hele. De vejer ingenting, de er fantastisk lette at slå op og de fylder ikke meget, selv om der er flere sovekabiner, opholdsrum og bagagerum. Iglo- og kuppeltelte fås i et utal af størrelser og udformninger fra det lille telt til to personer og til det helt store for den børnerige familie”.

Samtidig med, at der bliver stadig flere campister, mærker Camping Branchens medlemmer igen en stigende interesse for teltvogne, hvor Danmark med tre store producenter er blandt de førende på markedet.

For nogle er teltet og siden teltvognen de første skridt mod fremtidens campingvogn, men som Peter Outzen siger, er der mange, som holder fast i den lille trailer, der kan indeholde det meste af, hvad en moderne campist kan ønske sig.

”Designerne har været fantastisk dygtige til at udnytte den begrænsede plads, der nu en gang er i en lille trailer. Her får man god sengekomfort, smart køkken med rindende vand og rummelig køleboks. Forteltene er blevet større og kan udbygges med flere rum hele vejen rundt om vognen alt efter pengepung og antal børn” ”Når man tænker på, at et kvalitetstelt fås fra 3.000 kroner og op, mens en moderne teltvogn starter ved 25.000 kroner, så kan alle være med uden at føle sig hensat til gamle dages primitive camping”, slutter Peter Outzen.

Læs mere hos www.campingbranchen.dk

Prøv også at læse disse indlæg